maanantai 13. toukokuuta 2013

OKK:n agilitykisaviikonloppu

Lauantaina ja sunnuntaina oltiin siis Oulussa agilitykisoissa. Juostiin molempina päivinä kaksi rataa: lauantaina kaksi agirataa (tuomarina Jarmo Jämsä) ja sunnuntaina agirata ja hyppyrata (tuomarina Eija Berglund). Mentiin Mistin kanssa jo perjantai-iltana Ouluun Sarin kyydillä ja yövyttiin mun serkun ja tämän miehen luona. Lauantaina mentiin sitten aikaisin aamulla kisapaikalle Haukkukeitaaseen ja nämä kisat pidettiin tosiaan ulkona sorakentällä. Nyt sain onneksi ensin seurailla minien ja medien suorituksia, koska maksien vuoro oli viimeisenä. A-rata vaikutti aika kivalta ja helpolta, eikä se vaatinut kummoisempia ohjauskuvioita (taas sain surkeana ohjaajana huokaista helpotuksesta). Misti kävi taas radan reunalla ihan kuumana: hyökkäili ja räyhäsi hihnassa, kyllä muuten hävetti ja ihmisetkin varmaan vähän katsoivat, että mitä ihmettä! :D Itse rata meni kuitenkin hyvin, aluksi Möösä vain hieman arasteli puomilla, mutta meni sen silti hyvin. Lopputuloksena kuitenkin hyl, koska putken jälkeen Misti hyppäsi väärän aidan. Sitä ennen oli tullut jo yksi rima alas ja myöhemmin tuli vielä toinen. Tässäpä A-radan video:



Sitten oli luonnollisesti B-rata, joka vaikutti niin simppeliltä ja olikin sitä. Silti jäi nolla taas saamatta, koska itse sössin pujottelulla ja varmistelin Mistiä liikaa nollan kiilto silmissä. Oltiin siis radan loppusuoralla ja meillä oli puhdas rata alla. Ajattelin tietysti siinä, että nyt on pakko tehdä se pirun nolla ja varmistanpa, ettei se ainakaan kepeille kosahda. No, niinhän siinä sitten kävi, että varmistelin ja hyssyttelin liikaa, jolloin Misti ohitti ekan kepin linjan ja tuomarin oli pakko antaa vitonen. Jouduin hieman palauttamaan Mistiä takaisin päin ja kyllähän se sen pujottelun teki niin kuin pitikin. Miksi, MIKSI mulla piti epäillä sitä ja miettiä sitä hemmetin nollaa?! Sitä ei tullut, koska yritin saada sitä niin kovasti. Ärsyttää! Radalla ei siis muita virheitä ja 5 vp ja sijoitus 11. Ihanneaika alittui varmaan jollain 8 sekunnilla, en muista enää tarkalleen. Tuomari näytti lopuksi jopa taputtavan meille, joten kai me oltiin ihan hyviä kuitenkin. :D Alla B-radan video.



Lähdettiin ennen kakkosluokkaa pois ja käytiin kisojen jälkeen lenkki meidän serkun ja hänen Luna-corgin kanssa. Luna on siis kohta vuoden ikäinen cardigan ja Misti on sen suurin idoli. Luna käy Kuusamossa noin kerran kuukaudessa ja on siis meille jo tuttu tyyppi. Misti tykkää Lunasta tämän viikonlopun jälkeen enemmän kuin ennen, se on näet hitaasti lämpenevää sorttia. Illalla käytiin vielä tokoilemassa yhdellä pallokentällä ja Misti teki hyvin, vaikka Luna oli häiriönä.

Sunnuntaina taas aikaisin kisapaikalle katselemaan millaisia ratoja Berglund oli meidän pään menoksi keksinyt ja voin kertoa, että melko kinkkisiä. Ensin oli D-rata, joka oli siis agirata. Ei mikään helpoin, mutta saatiin taas 5 vp, koska tällä kertaa Misti sössi pujottelun alussa ja oli aloittaa ennenkuulumattomasti ekan kepin vasemmalta puolelta! Kyllä taas harmitti ja pudistelin pettyneenä päätä ja aloitutin kepit alusta. Oikeinhan Misti ne tietenkin taas teki ja muuten rata oli täysin virheetön. Vitonen riitti kuitenkin maksien kolmanteen sijaan, josta hyvästä käytiin palkintopallilla hakemassa hieno ruusuke ja sain valita meille jonkin palkinnon. Otin sitten yhden startin lahjakortin, joka on kyllä varsin hyvä ja rahanarvoinen palkinto. :) D-radan video:



Viikonlopun viimeinen rata oli hyppäri, joka näytti ihan hirveältä ja mahdottomalta suorittaa virheettömästi. Meillä meni silti yllättävän hyvin ja saatiin taas 5 vp. Virhe tuli siinä, kun Misti kaatoi ainakin yhden pituuden palan. Se vissiin hämääntyi mun takaaleikkauksesta juuri ennen pituutta ja oli jo mennä väärälle esteelle. Sain sen kuitenkin ohjattua putkelle, eikä kieltovirhettäkään tullut, vaikka niin luulin. Lopussa mulle alkoi tulla jo kiire ehtiä koiran edelle ennen sen tuloa viimeisestä putkesta ja Misti paineli vähän mihin sattui. No, kieltoa ei kuitenkaan tullut, vaikka taas kuvittelin niin. Pitäisi ilmeisesti vielä hieman tarkemmin lukea noita agilitysääntöjä. Radan jälkeen luulin, että oltiin saatu joku 15, mutta juuri kun oltiin hakemassa D-radan palkintoa, meitä kuulutettiin taas kolmannelle sijalle. Yksi talkoolainen sitten sanoi, että eikö teitä juuri kuulutettu palkintopallille, johon minä ihmeissäni sanoin, että mehän käytiin siellä jo, että miksi meillä pitäisi mennä takaisin. Sitten tajusin, että oltiin kolmansia myös tuolla C-radalla. :D Taas hakemaan ruusuke ja kättelemään tuomaria, ja palkinnoksi valitsin toisen lahjakortin. Saadaan nyt siis kaksi ilmaista agistarttia Oulun koirakerhon kisoissa, jee. Jotain hyvää siis, vaikkei niitä nollia tullutkaan. Ilmeisesti Berglundin radat olivat vaikeita, koska makseissakin vitosella pääsi palkinnoille, vaikkei niin yleensä käy. Esimerkiksi D-radalta tuli vain kaksi nollaa ja Misti oli sitten vitosella kolmas. C-radan video:



Tavoitteena näistä kisoista oli tehdä hyviä ratoja ja vähintään yksi nolla. No, ensimmäinen toteutui, mutta toinen ei. Toisaalta olen noihin vitosiin älyttömän tyytyväinen, mutta toisaalta myös tosi pettynyt. Kaikilla niillä oli nolla niiiiin lähellä, mutta sitä ei tullut. Ei vitsi, jos noista kaikista olisi tosiaan tullut se nolla, oltaisiin noustu jo kakkosiin, huh huh! Olisin niin halunnut sen yhden LUVAn, mutta nollajahti jatkuu ja mikäs noissa ykkösissä on kisatessa. ;) Eilinen oli hieno päivä meille Koillismaan koirakerholaisille, kun Sari ja Jeppe voittivat oman luokkansa kympillä ja, mikä parasta, Ansku ja Nyytti nousivat agilityn kolmosluokkaan! Huisin hieno viikonloppu, hyvä me! :)
Misti oli niin hieno ja olen siitä hurjan ylpeä! Se on niin taitava ja ihana agilitykoira, että parempaa saa hakea. Etenkin eilen Misti piti bortsujen lippua korkealla pokkaamalla parit palkinnot, muistaakseni ykkös- ja kakkossijat menivät muun rotuisille. Hauska noilla videoilla, kun Misti haukahtelee vähän väliä, muistaakseni muut borsut olivat aika hiljaa. Tiedä sitten onko se haukkuminen hyvä vai huono asia, ainakin lapsella on hauskaa ja sen intoa on kiva katsella. :) Oli mahtava viikonloppu ja tosi mukava kisata! Misti otti rennosti ja oli hienosti kerrostalossa kaksi yötä, eikä paljon stressaantunut reissusta. Suunnittelen tässä innoissani kesän kisakalenteria ja haluttaisi ilmoittaa Misti joka paikkaan. Ensi viikon tiistaina mennään Ouluun iltakisoihin juoksemaan kaksi rataa, kun mulla on samana päivänä pääsykokeet (jotka eivät kylläkään tule menemään hyvin, öhöm). Päästäänpä samalla reissulla kisaamaankin, jes kivaa!

4 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköisiä ratoja! :) Ootte kyllä tosi taitavia, ei mene kauaa, että ensimmäiset nollat saatte ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, toivotaan niin :D Kyllä me ollaan kehitytty ihan kivasti (tai Misti on, minä en) että eiköhän ne nollat vielä joskus napsahda ;)

    VastaaPoista
  3. Heips,

    oltiin samoissa OKKn kisoissa, hauskaa oli kyllä =)

    Oletteko menossa Kemiin kisaamaan 25.5? Tänään on viimeinen ilmoittautumispäivä. Jos olette, niin onnistuisko kimppakyyti? Maksaisin mielelläni bensakulut (meillä ei siis ole autoa =) ja hauskempaahan se on muutenkin mennä porukalla =D

    Terkuin,
    Victoria

    Victoria.Lamsa@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Moi! Ai oltiin vai, en kyllä enää muista keitä siellä oli kisaamassa, mutta hauskaa tosiaan oli :D Tiiätkö, mä en pystykään lähtemään kisaamaan Kemiin tuolloin, koska mulla pitäis laittaa lakkiaisia, jotka on siitä viikon päästä. Sitä paitsi me mennään ensi tiistaina Ouluun KASn kisoihin, joten senkään puolesta ei ole ihan "pakko" lähteä sinne Kemiin. Mutta jos joskus ollaan menossa samoihin kisoihin, niin voitaisiin vaikka mennäkin kimppakyydillä :) Kannattaa välillä katsella tuota mun keikkakalenteri-listaa, jos löytyy samoja kisoja kalenterista, niin ota vaan yhteyttä! Ja ehkä tässä nähdään joissain kisoissa, vaikkapa Oulussa :)

    VastaaPoista