maanantai 17. helmikuuta 2014

Ihan hitokseen hyvät treenit

Eilen nimittäin - oli aivan todella onnistuneet aksatreenit, joista jäi kerrassaan hyvä fiilis. :) Tehtiin valitsemaani kolmosluokan hyppyrataa, joka oli Mika Moilasen käsialaa. Halusin tehdä juuri tämän kyseisen tuomarin rataa, koska hän tuomaroi tulevan lauantain kisat, joten oli hyvä saada jonkinlaista etukäteistuntumaa Moilasen ratoihin. Ja tältä se rata sitten näytti:
(kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi)
Alku oli aika simppeli, eikä kaksi vierekkäin olevaa putkeakaan tuottanut Mistille ongelmia. Välistävedot onnistuivat yllättävän hyvin, pari kertaa tippui vitosen rima, mutta muuten sujui mukavasti. Pituuden Misti meni hienosti enkä minäkään ilmeisesti ollut sen edessä, vaikka tuossa kohdassa ahdasta olikin. Lähetin Mistin 9-hypylle ja putken sitten leijeröin juoksemalla itse pujottelun oikealta puolelta. Parilla ensimmäisellä kerralla mulla katkesi ihan totaalisesti ajatus niin etten muistanut juosta pujottelun alkuun, vaan jäin ihailemaan miten mainiosti Misti irtosi kymppiputkeen. Kun sitten muistin juosta täysiä keppien alkuun näyttämään Mistille ekan välin, alkoi homma pelittää ja saatiin upeita onnistumisia. Pari kertaa Möösä tosin tuli sen verran lujaa kepeille, että se ei oikein kunnolla osunut ensimmäiseen keppiväliin. Ja pari kertaa se sitten hyppäsi kolmoshypyn, kunnes aloin - koiran ollessa vielä putkessa - huhuilla sille että hei tänne päin. Eli kaikkea mahdollista ehti tuossakin kohdassa tapahtua, mutta oikeastaan hyvä niin - tietääpähän jatkossa, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon. :) Loppupätkässä ei ollut sitten mitään ongelmia, rakennettiin rata 15-putkelle saakka.

Toisella kierroksella tehtiin sama rata vielä toisin päin, kun ei ehditty sillä kertaa rakentaa yhtä toista valkkaamaani ratapätkää. Lähdettiin siis 15-putkesta liikkeelle, 12-hypyllä tein valssin ja siirryin siten pujottelun vasemmalle puolelle. Kahden putken luona sai olla tarkkana, että sai koiran 10-putkelle. Pari kertaa Misti meni väärään putkeen, kunnes otin sen paremmin haltuun ja sain sen sitten kympille. 9-hypyllä saksalainen ja sitten 7-5-hypyillä takaakierrot, joista vitosen Misti hyppäsi parisen kertaa väärin päin kun en ehtinyt ohjaamaan. Loppusuoralle Misti irtosi oikein mukavasti. Pikkuneidissä oli eilen taas melkoisen paljon vauhtia, jotta minäkin sain varmasti juosta. :) Silti en ollut treenien jälkeen niin väsähtänyt kuin yleensä, joten olisi sitä enemmänkin jaksanut. Mites olisi pikkuhiljaa se toinen treenikoira..?

Torstaina tehtiin myöskin yhtä kakkos-kolmosluokan tasoista rataa, jota en jaksa sen kummemmin avata, kun ei ole ratapiirustustakaan. Kivasti meni treenit, vaikka viilattavaakin löytyi muun muassa ennakoivissa valsseissa/pakkovalsseissa missä lie, puomin alastulokontaktilla suoraan pysymisessä ohjaajan ollessa sivulla ja takana sekä ekan keppivälin löytämisessä vaikeammasta kulmasta. Torstaina yritin itse asiassa hiukan vekata kepeille, jonka jälkeen oikea väli sieltä löytyikin. Mielestäni vedettiin rata ihan puhtaasti läpi - en vain muista missä kohtaa.

Nyt ei välttämättä enää ollenkaan agiliidellä ennen lauantain kisoja, sillä eilen oli niin huiput treenit, että ne voisi jättää ihan kenraaliharjoituksiksi. Katsotaan kuitenkin eksytäänkö vielä torstaina treeneihin tai tehdäänkö kotona jotain pientä. Hyvillä mielin lähdetään kisaamaan ja vahvasti uskon, että kyllä me ihan kohtuudella niistä kakkosten radoista selvitään, kun ollaan treeneissä tehty niin pirun paljon vaikeampia kolmosluokan ratoja viime aikoina ja suoriuduttu niistäkin ihan kunniakkaasti. Nollia lähdetään luonnollisesti hakemaan, mutta ennen kaikkea tekemään hyviä ja sujuvia ratoja sekä nauttimaan kisapäivästä. :) May the force be with us!

Tokoiltu ei olla nyt juuri nimeksikään, joten siitä ei ole mitään raportoitavaa. Eilen tehtiin aksatreeneissä merkkiä mikä sujui loistavasti pitkältäkin matkalta. Möpsä vaan viiletti juosta kartion taakse seisomaan, vautsi vau. :) Frisbeetä ollaan kotipihalla heitelty ja täytyy sanoa, että on se Misti vaan taitava koppari! Kun vielä vaan itse osaisin heittää niin että koira voisi onnistua about joka kerta... Tästä frisbeeharrastuksesta täytyisi tehdä ihan oma päivityksensä, kun meillä on neljä ihan oikeaa ja kisakelpoista kiekkoakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti