Metka

Nimi: Cafú
Rotu: bordercollie
Sukupuoli: narttu
Väri: ruskeavalkoinen
Syntymäaika: 29.6.2016
Säkäkorkeus: kasvaa
Paino: kasvaa
Silmät: OK 08/2016
Lonkat: kuvataan
Kyynärpäät: kuvataan
Olkapäät: kuvataan
Selkä: kuvataan
Isä: Kinloch Kuje
Emä: TK4 Overdo Wave
Kasvattaja: Katri Mure, Tampere
Omistaja: Emmi Mustaniemi, Tampere

Metka Koiranetissä

                                                                                            Kuva: Katri Mure

Metka on noin vuoden etsinnän ja monen vuoden unelmoinnin tulos: toinen bordercollie ja sitä myöten harrastus- ja kisakoira. Olin seurannut eri kasvattajia ja yhdistelmiä useamman vuoden sillä silmällä ja varsin selväksi oli muodostunut käsitys potentiaalisista kasvattajista, joilta pennun huolisin. Hakusessa oli myös tällä kertaa työlinjainen pentu niiden yleisesti ottaen parempien harrastuskoiran ominaisuuksien vuoksi.
Metkan pentueesta kuulin kaverilta ja eksyin sitten pentublogiin lueskelemaan. Molemmat vanhemmat olivat koiria, jotka entuudestaan tiesin kuten myös kasvattajan. Tiesin heti, että pentueesta voisi tulla todella loistavia harrastuskoiria moneen lajiin ja niinpä otin yhteyttä.

Kesäkuun lopulla maailmaan syntyi yhdeksän pientä bc-pentua, joista kuusi oli narttuja. Pian oli selvää, että yksi tytön tylleröistä tulisi minulle ja niin odotus ja etsintä oli päättynyt. Jo ensimmäisen vierailukerran jälkeen mieleen jäi erityisesti itsenäinen ja veikeän näköinen Cafú, jota sitten toisella kerralla seurasin silmä kovana. Jotain tekemistä asian kanssa saattoi olla sillä, että pentu oli ruskeavalkoinen, vaikka värillä ei väliä ollutkaan, mutta olinhan toki kaksi mustavalkoista koiraa jo omistanut. Kerroin Katrille ihastuneeni erityisesti Cafúun ja niinpä se sitten lopulta minun pennukseni valikoitui. Metka tuli taloon 20.8.2016.
Pekka Korrin tekemän pentutestin mukaan Metka on reipas, rohkea ja liikkuva pentu ja sitä se todella tuntuu olevan. Se käyttää hyvin kroppaansa, menee rohkeasti ja uteliaasti uusien kohteiden luokse eikä tunnu hätkähtävän oikein mitään. Ainoa jännä asia on koirien haukunta. Metka ei pahemmin välitä Mististä ja Sarasta eikä vieraista ihmisistä, vaan on ainoastaan kiinnostunut omista ihmisistään, vaikkei selvästi mikään mielistelijä olekaan kuten muutama sen sisarus. Metka viihtyy paljon omissa oloissaan eikä koko ajan kärppänä seuraa meidän menemisiä. Metka on selvästi ruualle ahne ja myös leikkii hyvin. Yleisesti ottaen todella kiltin ja helpon oloinen pentu, vaikka luonnettakin löytyy.

Innolla odotan yhteistä tulevaisuutta Metkan kanssa - saas nähdä mihin asti sen kanssa päästään! Metkan kanssa on tarkoitus harrastaa agilityä ja tokoa, mutta toiveena olisi päästä tekemään enemmän myös pk-jälkeä sekä kokeilemaan uusiakin juttuja.
                                                                                                   Kuva: Katri Mure

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti