lauantai 7. toukokuuta 2011

Pentutreffit vol 2 ja muuta höpinää

Tänään sitten käytiin toistamiseen pentutreffeillä ja menossa mukana oli Minttu ja Caro. Caro on siis Mistiä kaksi päivää nuorempi sekarotuinen tyttö, josta löytyy collieta, sakemannia, australiankelpietä ja berninpaimenkoiraa. Kelpie ja saku oli helposti tunnistettavissa Caron olemuksesta, mutta berniä siitä ei löydä millään :D Kooltaan neitokaiset olivat suunnilleen samaa luokkaa, mutta painoa Carolla oli jo 10 kiloa (Misti painoi keskiviikon 15-viikkoispunnituksessa 8,35 kg). Ehkä M ei ole kooltaan erityisen pieni, mutta hieman muita kevyempi. Ja sehän ei haittaisi, en mä mitään raskasta bortsua halunnutkaan.
Kunpa vaan turkistakaan ei tulisi kovin raskasta ja pörheää, kyllähän se ainakin pitkä on jo nyt ja silkinpehmeä pentuturkki alkaa olla tiessään. Mutta sen toki tiesinkin näyttis-bortsua ottaessa, syyt siihen olivat kuitenkin aivan jossain muussa kuin turkissa. Aavistuksen lyhyempi turkki olisi kyllä kivempi mm. harrastuksia ja puhtaana pysymistä ajatellen. Mistin turkki on vähän sellainen hapsukka, etenkin lonkkien kohdalla. Hiukan ehkä rusehtava ja semmoinen... jännä. En osaa kuvailla sitä sen tarkemmin. Ja saman muuten huomasin pentueen seisotuskuvissa, samanlaista hapsuturkkia jo silloin Mistillä :D Mutta yhdelle turkille nyt aivan sama! Kovasti olisin toivonut, että Mistille olisi tullut pystyt korvat (ne on niin ihanat!) mutta vahvasti puolipystyiltä nuo näyttää, niin kuin oikein onkin. Korvat ei ole kuitenkaan liian raskaat tai mitään. Mä vastustan kaikenlaista liimailua ja teippailua (feikkausta ja muutenkin aika turhamaista) joten korville ei ole mitään tehty. Niistä tulee sellaiset kuin on tarkoitettu, ilman mitään omia yritelmiä.

Mutta tosiaan niistä pentutreffeistä, miksi mä aina eksyn aiheesta!... Misti olisi ollut kovasti tutustumassa ja leikkimässä, mutta Caro arasteli ja juoksi enimmäkseen karkuun. Miisu juoksi perässä ja piti sitä leikkinä, tosin vähän tyhmänä sellaisena. M tykkää painia ja riehua eikä juosta toisten perässä. Mitään kunnon leikkiä ei siis saatu aikaiseksi ja Mistiä turhautti kovasti. Haukkui ja murisi Carolle, joka sitten meni lukkoon ja jäi istumaan paikalleen. Lähdettiin sitten kävelemään keskustaa kohti ja Misti yritti syöksyä Caron luo, ja turhautuneena hyökki minun ja Mintun lahkeisiin. Kävi toista sääliksi, kun ei päässytkään leikkimään uuden kaverin kanssa :( Aiotaan ottaa uusiksi tässä joskus, jos se Carokin uskaltaisi leikkiä.
Kuvia unohdin koiruuksista ottaa, vaikka eipä niistä olisi paljon mitään saatukaan irti.

Huhhuh, miten ollaan tänään kävelty Mistin kanssa! Ennen pentutreffejä käveltiin keskustan kautta yhteen puistoon. Sitten tuli kiire pois sieltä, kun piti ehtiä toiselle puolelle kaupunkia pentutreffeille, jotka melkein jo unohdin. Miten jollain voi olla näin huono muisti?!
Onneksi Misti ei tunnu väsyvän, vaikka kävellään useita kilometrejä. Ei ainakaan näytä yhtään väsähtäneeltä vaan innoissaan kävelee eteenpäin. Hihnakävely on kyllä jo tosi hyvää ainakin flexin kanssa. Mun pitäisi vähän rajoittaa tuota liikkumista, M on vielä pikkupentu. Lenkkeillään jossain noin joka toinen päivä, muuten ollaan pihalla (lue: jättisuurella tontilla peltoineen ja metsineen, koiran paratiisi) ja käydään pyörähtämässä lähimetsissä. Tällä menolla Misti on aikuisena superaktiivinen bc, joka vaatii liikuntaa älyttömiä määriä :D No, senkin olin tiedostanut rotuun päätyessä.

Keskusta ei pelota Mistiä enää yhtään, niin rohkeana menee eteenpäin, mussukka <3 Torilla oli tällä kertaa äitienpäiväjuhla, jossa oli livemusiikkia ja paaaljon mummeleita. Misti alkoi taas nukkumaan penkille, joten lähdettiin pois. Ei tuota tarvitse enää sossutella :D Tai totta kai tarvitsee, mutta ei erityisemmin.


Eilen tehtiin Mistin kanssa kivat iltatreenit. Otettiin kosketusalustaa, noutamista ja paikallaoloa. Minähän aloitin kosketusalustan opettamisen viemällä palkan (nami, lelu) valmiiksi alustalle ja lähettämällä Mistin sinne "mene"-käskyllä. Nyt kuitenkin palkka tulee mun kautta. Saatan käydä alustalla mutkin, lähettää Mistin sinne ja naksauttaa. Sen Misti ymmärtää onnistuneeksi suoritukseksi, josta on luvassa palkka. Saattaa kuulostaa omituiselta nämä minun metodit enkä olekaan varma opetanko niitä oikein, mutta kokeillaan nyt tuolla tavalla ja ihan hyvin se kai toimii. Treeniä vaan. Jossain välissä lisään sinne ruutukartiot ja alan häivyttää alustaa pois. Sitten pitäisi saada maahanmeno täysin kuntoon, alkaa käskyttää kaukaakin ja vaatia maahanmenoa myös alustalla. Eilen tehtiin paikkamakuuta alustalta käsin. Ihan hyvin Misti pysyi, ihan lyhyttä aikaa näin aluksi. Ruokakupilla odottaminen sujuu niin upeasti, ettei Misti edes malta mennä syömään keskittyessään :D Nyt olen alkanut lisätä häiriötä, mutta kyllä se vain pysyy! Harvoin yrittää lähteä aiemmin. Sanojakin luetellaan silloin tällöin ja kyllä Misti sen "vapaa"-käskyn sieltä bongaa :)
Helmillekin sain nuo kaukokäskyt i-m ja m-i opetettua ihan vähän aikaa sitten ja on nykyään jo helppo nakki. Kun vielä jaksaisi ja muistaisi treenata myös Helmin kanssa :D Mummokoira tarvitseekin vähän aivojumppaa.
Ollaan otettu Mistin kanssa pari kertaa myös aksan alkeita. Rimat maassa ja omatekoinen putki. Onnistuu joo, mutta ei Mistiä kiinnosta. On ihan sama mihin aikaan tuon kanssa treenaa ja miten, kun sillä ei ole koskaan virettä tehdä hommia. Siis ei juuri ikinä! Tähän olen ollut aika pettynyt, onhan se jo 4 kk. Ehkä se moottori sieltä vielä löytyy, jotenkin hankala uskoa mielikuvaan aikuisesta bortsusta, jota ei kiinnosta treenit ja tekeminen yhtään.

Jes, ensi viikonloppuna katsomaan Kuusamon koiranäyttelyä ja Misti pääsee messiin :) Pitäähän se rähisevä karhukoirakehä mennä katsomaan ja vähän muutakin. Ja mikä sossuttelupaikka Mistille! Toivottavasti en vaan joudu esittäjäksi, Helmin kasvattaja yritti sysätä mulle vuosikasta karhukoiranarttua handlattavaksi. Täytyy myöntää, että sinne rähinäkehään meno ei mitenkään inspaa :D Helmin kanssa ollaan käyty kahdet viralliset näytelmät ja kiitti riitti mulle! Ja se koira kuuluu tämän hetken kuumimpiin narttuihin rodussaan, joten pitääkö minun mennä vielä pilaamaan sen imago :D Enkä mä kuitenkaan osaa enää esittää, nimimerkillä viimeksi näyttelyssä -05. Olisi toisaalta ihan hyvää treeniä Mistin näytelmiä varten... Mutta ei, en esitä! Menen vain turistiksi Hennan kanssa.


Tervetuloa Kuusamon Fotopalveluun, toivottelee Misti :) 

Helmin ja Mistin painimatsi :) 

"Ärrr, kyllä mää sut voitan"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti