lauantai 30. huhtikuuta 2011

Uhmailua ja sossuttelua

Tänään meillä oli taas hauska päivä, kun käytiin piiitkällä kaupunkikävelyllä Hennan ja Doran kanssa. Mentiin ekaksi Hennan luo ja koirilla oli taas ilo ylimmillään, kun näkivät toisensa ja saivat leikkiä. Meno oli ihan hullua, isokokoinen Dora-pehko juoksi ympäri taloa Misti kintereillään. Milloin oltiin sängyssä ja milloin lattialla, vitsit se oli sairasta :D Sitten lähdettiin ulos, kun touhu alkoi näyttää sen verran hurjalta, että kohta olisi koko talo ollut hujan hajan. Dora täytti tänään 1 vuotta, joten niitäkin samalla juhlistettiin :)

Lähdettiin kävelemään kohti Kuusamon keskustaa ja Misti hyökkäili jatkuvasti Doran kimppuun - tai päinvastoin. Ei siis mitenkään rentouttava lenkki, hihnat koko ajan sotkussa ja piti varoa vastaantulijat yms. Tuollaista se on aina koirien kanssa :D Misti ei välittänyt mistään mitään, välillä kuitenkin meinasi riuhtoa auton perään ja haukahtaa. M oli tosi reippaana ja rohkeana eikä ihmiset ja pyörät edes hirveästi kiinnostaneet. Välillä pyysin ottamaan kontaktia ja keskittyminen ihan ok. Tietty se vaatii vielä paljon harjoittelua, kaikkea jännää ympärillä ja Dora siinä vieressä. Leikin pikkuisen vetolelulla sen kanssa, ja siitä neiti tykkää aina. Hihnakävely sujuu ihan mukavasti, Misti vaan meinaa vetää kovasti. Tänään laitoin sille flexin, että pääsee hieman pitemmälle ja Dorallakin on flexi.

Käytiin taas meidän firmassa, Misti tosi innoissaan mutta Dora piippasi. Sitten mentiin Mustiin ja Mirriin kuten oli tarkoitus. Meidän penne taas innoissaan tervehtimässä Piritta-myyjää ja muutenkin tutkimassa. Tarkoitus oli ostaa koiranshampoota ja sellainen lähtikin mukaan. Ajattelin pestä Helmin, kun saadaan ne tikit siltä pois. Se nimittäin haisee ihan hirvittävälle! Vaikka onko se ihme, kun H on täyspäiväinen ulkokoira - paitsi nyt saikulla ollessaan. Kai mä pesen Mistinkin shampoolla jossain välissä, suihku ja peseminen muuten on sille jo tuttu juttu. Juteltiin Piritan kanssa koirakerhon toiminnasta ja Mististä jne. Ei ole kuulemma tietoa milloin seuraava pentukurssi alkaa, mutta voidaan mennä tokoreeneihin kaksi viikkoa tehosterokotteista. Eli odottamista on vielä noin kuukausi, höh, haluttaisi jo treenaamaan kunnon porukassa. Mutta sinne siis! Ja kohta alkaa varmaan hakutreenitkin, jippii. Toivottavasti meidät kelpuutetaan mukaan, Piritan mukaan ainakin  voidaan mennä :) Ehkä meillä ei enää tarvikaan mennä pentukurssille, jos aletaan treenata tokoa tavoitteellisesti. Ja kuitenkin Mistiä sossutellaan jatkuvasti niin kurssi saattaakin olla ihan turha. Katsotaan mitä tapahtuu.

Meillä kävi Hennan ja koirien kanssa hyvä tuuri, kun torilla sattui olemaan pienimuotoiset vappupirskeet, joka oli kylläkin epäilyttävän Keskusta-painotteinen. Ilmapalloja, ehdokkaita jne., hhmm. No, viherpiipertäjänä mä kannatan Vihreitä. Ihan sama, vaikka pitäisi maksaa enemmän veroa tms. Luonto ja ympäristö on tärkeintä varsinkin tällä hetkellä, kun kaikki vaan tajuaisivat sen. Mutta siinäpä tuhoatte maapallon, kaadatte sademetsät polttamalla tupakkaa jne. Näin se ihmiskunta toimii, gj -.-
Mutta se siitä politiikasta, nämä ympäristöasiat vaan saa mut aina kuohuksiin. Ilmaisen pullan ja koirien sosiaalistamisen takia me siellä oltiin, hitot jostain Keskustasta edustajineen. Torilla oli paljon väkeä, musiikkia ja räjähtäviä ilmapalloja. Misti ei välittänyt mitään, katseli vaan uteliaana, mutta ei minkäänlaista piippausta edes paukunnasta ilmapallojen räjähtäessä. Ei siis mikään paukkuarka pentu - tai arka tai lapanen ylipäätään. Sitä siis näköjään saa mitä tilaa, ainakin melkein. Mutta palataan siihen myöhemmin :D Misti alkoi melkein nukkumaan penkille ja oli ihan rauhassa, on se loistopentu tuossa mielessä.
Jonkin aikaa istuttuamme ja seurattuamme torielämää, suunnistimme etsimään rauhallista lenkkipolkua missä päästää koirat irti. Sitä ennen Mistiin kiinnitetty Keskusta-ilmapallo räjähti, mutta äkkiä koirat säikähdyksestä tokenivat. Ei kai tuo Misti tuntunut juuri mitään välittävän. Löydettiin tuttu järvenrantareitti ja hirveä kaahotus ja juokseminen taas koirilla alkoi. Mistiä ei saanut ollenkaan luokse tai kiinni, hemmetin pässi. Dora tuli aina niin hienosti Hennan luokse, mutta M teki mitä huvitti. Eikö bordercollien pitänyt olla maailman tottelevaisin koira? :D

Reipas kaupunkilaiskoira :) "Kuvaat säkin mua!"

Doran synttäri-ilmapallo


Tällainen koirapari olis aika jees, vaikka ei nykyisessäkään mitään vikaa ole ;) 


"Siis ihan normipäivä, onpa tylsä mesta. Ei paljon kiinnosta!"
Mististä on tullut ihan hirveä pentu, suoraan sanottuna. Se ei usko paljon mitään, haukkuu ja hyökkäilee kohti... Se saattaa yhtäkkiä käydä lahkeeseen kiinni ja purra, siis ilman mitään syytä! Misti provosoituu komentamisesta eikä luovuta millään. Misti vaikuttaa oikeasti vihaiselta, ei pelkästään riiviö-pennulta. Alistaminen ei tunnu missään, ei vaikka Helmi sitä tekisi. Helmi on yleensä tosi vakuuttava koirapersoona, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi vakuuttava näyttämään Mistille kaapin paikan. H oli pentuna pitkälti samanlainen, mutta se ei räksyttänyt syyttä suotta tai provosoitunut. Misti vaikuttaa joidenkin asioiden suhteen hermoheikolta kahelilta, esim. meidän heinäladon hirvittävästi ääntävä ovi saa Mistin raivon valtaan ja se hyökkää mun kimppuun. Se vetää hirveät hepulit joskus ihan tyhjänpäiväisistä asioista. Pliis joku, tulkaa hakemaan Misti pois ja tuokaa tilalle 2-vuotias aikuinen koira :D Tai tuokaa 2-vuotiaan koiran aivot ja istuttakaa ne Mistiin.
Yks päivä Misti lähti isän ja veljen matkaan rantasaunaan (mökille) puolen kilsan päähän. Yritin sitä huudella takaisin, mutta sinne se paineli. Ajattelin, että sinnepä mene sitten, kohta ihmettelet missä mä olen. Noin 20 minuutin päästä Misti juoksee hirveätä kyytiä kotiin - yksin. Meillä on siis 14-viikkoinen paimenkoiranpentu, joka juoksee yksin puoli kilometriä metsätietä pitkin kotiin, normaaliako? Ei ehkä ihan, normaali ei ole oikea sana kuvaamaan Mistiä ja sen tempauksia. Se oli kussut mökillä sänkyyn, josta sitä oltiin toruttu ja laitettu pihalle. Siitä möksähtäneenä M lähti lätkimään kotia kohti. Ei näin Misti, ei näin. Itsenäisyyttä tuosta ei siis ainakaan puutu, itse asiassa sitä on ihan liikaa. Ainakin mä tiedän mikä on Mistille sopiva laji tulevaisuudessa - pk-viesti. Varsinkin, kun M aloitti sen omatoimisen harrastamisen jo pikkupentuna, mikäs siinä. Mä olin kyllä sitä agia ja tokoa kaavaillut ensisijassa :D Mutta hei, viestihän on oikein hieno laji bortsunartulle.

Musta tuntuu, että Mistillä on takapäässä/lantiossa joku vikana. Se kävelee hieman vinossa ja kun se tulee innoissaan tervehtimään, se tulee tyyliin takapää edellä kun se menee niin vinoon. Se on ollut alusta asti tuommoinen (siis jo meille tullessaan). Sillä on varmaan joku paha luustovika eikä siitä tule harrastuskoiraa, suvun musta lammas. Ihmettelen kyllä, jos meille käy sillä lailla, Helmikin aina ollut niin sairas. Voihan se olla ihan mitätön juttu ja vaikka vain innostuksesta johtuvaa tai joku Mistin oma tyyli. Seurataan tilannetta ja pelätään samalla pahinta.

Helmi toipuu hienosti, tosi pirtsakka tytsy jo :) Haava on hyvän näköinen ja ab-kuurikin loppui eilen. Ensi viikolla sitten tikkien poistoon ja kauluri pois, jes. Sekin on halunnut jo leikkiä Mistin kanssa, joten eihän noiden suhteessa ole mikään vikana. Ärhentely johtui vaan Helmin kohtutulehduksesta.

ps. Jos joku ei tajunnut sarkasmia, mä en ole antamassa Mistiä pois. Enhän mä vois enää kuvitellakaan elämää ilman tuota piraijahampaista nassikkaa, niin hirveä kuin se onkin :D Se on mun oma pikkukulta, josta ei luovuta ikinä <3

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä Troiluksellakin kääntyy peräpää hieman sivuun joskus liikkuessa. Kaippa tuo ihan normaalia on. :)

  VastaaPoista
 2. Varjo juoksee niin, että peräpää näyttäisi tahtovan mennä ennen etupäätä.

  Oli mitä oli, älkää nyt ainakaan pahinta pelätkö :)

  VastaaPoista
 3. Kehittymättömän koiranpennun motoriikka ja tasapaino pistää pyllyn vinoon, meidän viisikuinen kävelee vieläkin varsinkin väsyessään vasemmalle viistäen. Täysin normaalia ja paranee iän karttuessa.

  VastaaPoista
 4. Tuo vika kuva niin perus Misti!!! oikeesti, -normipäivä- on mistille just sopiva ;))

  VastaaPoista