keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Misti 12 vkoa

No niin, kolmen kuukauden etappi saavutettu :) Tänään Mistillä siis on 1/4-vuotissynttärit, ja huomenna tulee viisi viikkoa siitä, kun haettiin likka kotiin. On se ihan selvästi kasvanut siitä 7-viikkoisesta rääpäleestä, joka oli tuolloin niin kovin pieni, mutta ihan yhtä luonteikas. Niin kuin joka keskiviikko on tapana, puntaroin Mistin, ja lukemaksi saatiin vain 5,8 kg. Täytyy sanoa, että olen kyllä ihmeissäni Mistin keveydestä, siskot ovat jo ihan reippaasti ohittaneet sen. Molemmat jo yli 7 kiloa! Mikä meillä oikein on pielessä - jos on? Kylkilyyt tuntuu, muttei näy. M ei ole liian lihava eikä laiha, eläinlääkäri olisi varmasti muuten huomauttanut asiasta. Epätietoisuus painaa, ja mulla on hirveä tarve vertailla tuota muihin samanikäisiin bc-pentuihin.

Tänään käytiin Mistin kanssa ekoilla rokotuksilla ja huippuhienosti meni, kuten Mistiltä odottaa saattoi :) Ell. oli taas ylikiva ja sitä piti yrittää pussata (Mistillä, ei minulla). Mukava lekuri muuten onkin, leperteli iloisesti pennelle, niin voiko sellaisesta muka olla tykkäämättä ;) Se antoi tytölle herkkua eikä Misti edes huomannut koko piikkiä, kun piti keskittyä namien syöntiin :O Melkoisen kova luu tämä, mikään ei tunnu missään. Yleistarkastus tehtiin samalla ja kaikki hyvin! Eläinlääkäri sanoi, että Misti olisi kannattanut madottaa ennen ensimmäisiä rokotuksia, mutta minä luulin, että se on ennen tehosteita ja sellaisen neuvon taisin saada kasvattajalta. Kai sen voi tehdä miten haluaa, mutta nuo suositteli niin. No, eipä se mitään, saatiin tehtäväksi antaa matokuuri tuossa parin viikon päästä.

Ennen rokotuksille menoa käveltiin kaupungissa yli tunti. Mentiin jo aikamoisesta hälinästä, missä oli paljon autoja ja ihmisiä, liikennevaloista jne. Mukana oli taas jonkin sortin piippailua (vinkumista) ja M taisi olla hieman epävarma ja ihmeissään. Vähän väliä se katsoo mua ja pyytää syliin. Mutta sellaista ärsyttävää tyhjänpäiväistä uikutusta, arrgghhh. Siihen en huomioi mitään, jatkan vaan matkaa. Sitten välillä Mistin ollessa hiljaa ja kävelevän reippaasti, annan sille namia ja kehun. Pääasiassa Misti oli kuitenkin ihan mukavasti kaupungissa, ja kaikki piti katsoa ja nuuskia oikein tarkkaan niin kuin ison koiran kuuluu ;) Ei se tunnu häiriintyvän autoista, rakennustyömaista tms. Mutta sellaisen jutun huomasin, että Misti yritti joskus hyökätä autojen perään :O Paimennusviettiä? Toruin sitä siitä, ja sitten kun autoista ei välitetty vaan niiden annettiin mennä rauhassa ohi, kehuin ja namitin. Ihme toimintaa tuokin, toivottavasti ei ota tavaksi tai vielä pahempaa - ala tehdä sitä kotonakin.
Ohikulkijoista ja pyöristä Misti ei juurikaan välitä ja noissa tilanteissa otin siihen joskus kontaktia. Aika mukavasti se malttoi keskittyä ja tapittaa mua silmiin. On vaan hirveän haastavaa alkaa kaivaa naksutinta ja nameja taskusta, yrittää tunkea hanskat johonkin ja handlata vielä Misti. Kesä, tule jo.

Nyt sain viimein aikaiseksi ottaa Mististä sen seisotuskuvan. Tai minä seisotin ja äiti kuvasi :D Ihan hyvä kuva itse asiassa tämä.4 kommenttia:

 1. Teillä tuntuu menevän hienosti. Supersuloinen pentu sinulla on. :)

  VastaaPoista
 2. Suotta hätäilet Mistin painosta, kaikki kehittyy omaan tahtiinsa, eikä niitä parane liikaa vertailla! :) Jos tyttö voi hyvin ja tasapainoisesti ja tosiaan tuntuu sopivalta kyljistään, niin varmasti ei mikään ole pielessä!

  VastaaPoista
 3. Hienostihan teillä näyttäisi menevän :D Vertaappa nyt vaikka tuohon minun koiraani: Jostain kumman syystä pelkää miehiä ja tänään eläinlääkärinkin tarkastuksessa oli hankala olla. Autoja pelkää ja yrittää hyppiä ojaan sellaisen tullessa kohdalle :/ Meillä on suhteellisen työläs siedätyshoito meneillään tuolle koiralle, mutta eiköhän tämäkin tästä ^^'

  VastaaPoista
 4. Niin, eiköhän Misti ole ihan ok :) Kasvattajakin sanoi, että turhaan stressaan.

  Nina, Misti on onneksi melkoisen kova luu, ettei se ihan vähästä säikähdä. Ei pelota autot eikä koirat, osa ihmisistä kylläkin on outoja. Teillä pitää vaan kovasti totuttaa ja sossutella Novaa, niin eiköhän se siitä :) Tsemppiä!

  VastaaPoista