sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Älä treenaa, jos et ajattele

Äh, tämän päivän agilitytreeneistä jäi ihan paska fiilis. Ei ollut oikein mitään kunnon suunnitelmaa radan suhteen, valittiin vaan yksi pätkä mikä tehtiin ja that's it. Mulla ei ollut ajatus kunnolla mukana enkä ollut muutenkaan sellaisessa aktiivisessa treenimoodissa. Mitään ei jäänyt käteen, ei tullut tehtyä mitään järkevää, koiraa ei tullut tarpeeksi kehuttua ja palkattua, tuli ohjattua epäselvästi ja huonosti, jokunen rima tippui, koira tuntui aavistuksen hitaammalta... mitähän vielä. Olisi pitänyt olla kokonaan menemättä, kun missään ei ollut mitään ideaa. Nyt on ollut muutamat niin huiput treenit alla, että tällaiset astetta paskemmat treenit ärsyttää ja harmittaa vietävästi. Tästä taas huomaa, miten tärkeää treenien suunnitteleminen oikeasti on ja kuinka suuri merkitys omalla vireellä ja järjenjuoksulla on. No, näitä päiviä tulee joskus ja täytyy vaan ottaa oppia seuraavalle kerralle! Harmittaa vaan lähteä näiden treenien pohjalta perjantaina kisoihin, jaksaisikohan tuota kotona jotakin pientä vielä vääntää. Toisaalta, eikös sitä niin sanota, että paskat kenraalit tarkoittavat menestyksekkäitä kisoja? Tällä hetkellä en oikein jaksa uskoa siihen ja masentaa lähteä kisaamaan. Kyllähän siellä vähintään se yksi rima tippuu, jos ei muita virheitä tule, joten hukkareissu todennäköisesti tiedossa. Ei hitto, pakko yrittää muuttaa asennetta perjantaihin mennessä ja lähteä positiivisin mielin kisaamaan!

Onneksi on tosiaan kuitenkin niitä onnistuneita treenejä takana muutamat. Torstaina oli ihan mielettömän hyvät treenit, joista jäi taas tosi kiva fiilis! Tehtiin melko pitkää rataa, jossa oli vaikeita hyppykulmia ja korkeita rimoja, mutta siitä huolimatta Misti pudotti ainoastaan yhden riman, senkin aina samassa kohtaa. Siinä oli kaikista vaikein hyppykulma, mutta saatiin sitten sekin pysymään ylhäällä. :) Treenattiin radalla mm. takaakiertoa, jaakotusta, vaikeata keppikulmaa, työntävää kättä ja ihan perus valssia. Saatiin ihan mahtavia onnistumisia, joten kerrassaan loistava fiilis jäi! Myös toinen, pienempi rata, saatiin kerralla onnistumaan täydellisesti. Täytyy pitää nuo onnistumiset mielessä ja unohtaa tämänpäiväinen - välillä on hyviä ja välillä taas huonoja hetkiä.
Misti Töppöjalka Töppönen
Tokossa sen sijaan on ollut ajatus mukana... Ollaan tehty nyt erityisesti metallinoutoa, liikkeestä istumista, kaukoja, askelsiirtymiä ja tunnaria. Metallinouto on samassa pisteessä, mutta liikkeestä istuminen etenee koko ajan. Misti menee jo tosi hienosti istumaan, vaikka olen vähentänyt apuja. Se tekee istumista jo melkein seuraamisen yhteydessä, joten paljon ollaan edistytty lyhyessä ajassa. :) Kaukot on edelleen hyvät, tosin välillä Misti jumittaa i-s-vaihdossa eikä suostu nousemaan seisomaan. Askelsiirtymät on mielestäni aika lailla valmiit, tosin perusasento ei aina pysy yhtä hyvänä siirtymien jäljiltä. Tunnari on ollut hyvä eikä tökkimistä ole ollut havaittavissa, mutta matkaa pitäisi alkaa rohkeammin pidentämään sekä malttaa itse olla kauempana koirasta. 
Eilen tehtiin pitkästä aikaa ruutua sekä pureuduttiin paremmin luoksetuloon. Ruutu oli tosi hyvä, Misti ampui pitkältä matkalta vauhdikkaasti ruutuun ja jäi nätisti joko keskelle tai hieman ruudun takareunaan. Tein ruutua taas eri kohdista ja eri etäisyyksiltä Mistin löytäessä joka kerralla hyvään paikkaan. :) Tein pari kertaa maahanmenon kanssa, muulloin palkkasin heti oikean paikan löytyessä. Luoksetulossa tein ensin pari kertaa maahanmenon siten, että olin Mististä vähän kauempana, kutsuin sen luokse ja käskin maahan. Kun se alkoi mennä kivasti maahan, otin pitkältä matkalta kokonaisen voittajan luoksarin. Eka stoppi, seisomaan jääminen, oli oikein napakka ja hyvä. Sitten kutsuin Mistin taas luokse ja käskin maahan ja Mistihän painui oikein hyvin maahan, jonka jälkeen palkkasin. Eli kyllä luoksetulo kokonaisenakin menee, kunhan sitä vaan vielä viilailee ja vahvistelee. Lopuksi otin läpijuoksun, jossa oli hyvä vauhti. 

Tällä hetkellä ehkä tunnari, metallinouto ja liikkeestä istuminen vaatii eniten treeniä. Muut liikkeet on jo tosi hyvällä mallilla, joista jokunen on oikeastaan jo valmis. Voisin sanoa hyppynoudon, kaukojen ja seuraamisen olevan noin niin kuin periaatteessa valmiita kuten myös paikkamakuun. Ruutua haluan vielä tehdä eri paikoissa ja muutenkin useammin, lisäksi seuraamisosuutta pitää treenata enemmän. Luoksetulo vaatii ehkä enemmän vahvistamista kuin varsinaista treeniä. Kyllä tuo koira tälle vuodelle kisavalmiiksi saadaan. ;) Oikeastaan voisin tämän vuoden tavoitteeksi asettaa VOI1-tuloksen, liekö sitten liian kova tavoite... Ei kyllä mielestäni ole, ei voittajassa mitään hirrrmuisen vaikeita liikkeitä kuitenkaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti