perjantai 30. syyskuuta 2011

Tokoa ja Hakua

Eipäs ole kerinnyt tännekään kirjoittelemaan hetkeen, on ollut koeviikkoa sun muuta. Ollaan Mistin kanssa tokoiltu ahkerasti, oikeastaan tosi ahkerasti. Kaipa se on uskallettava nyt sanoa, että alokasluokan liikkeet alkaa olla kasassa! Misti osaa kaikki enemmän tai vähemmän. Kovasti tutustellaan jo ylempiin luokkiin ja niissäkin jo muutama onnistunut liike. Koira vaan on niin pro! :) Ja sitten tilannekatsaus alokasluokkaan:

Paikalla makaaminen Kyllähän Misti paikallaan makaa aivan erinomaisesti, mutta sen onnistumisesta koetilanteessa en mene vannomaan. Jos miettii, että vierellä makaisi muita koiria ja jos joku sattuu vielä nousemaan, niin tokihan Mistikin saattaa siitä lähteä. Tätä pitää yrittää treenata vielä kokeenomaisesti.

Seuraaminen kytkettynä Ai niin tää! Okei, en ole oikeastaan seuruuttanut hihnan kanssa. Mitä ollaan joskus kokeiltu niin Misti pitää sitä sunnuntaikävelynä ja kontakti katoaa. Täytyy vaan nyt ottaa se hihnakin mukaan, pakkohan tämäkin on saada toimimaan!

Seuraaminen taluttimetta Nyt saan taas olla Mistin seuraamiseen oikein tyytyväinen! Eniten edistystä on tapahtunut kontaktissa, kyllä se nyt jo pysyy pidemmälläkin matkalla. Täyskäännös ja käännös oikealle hyvä, mutta edelleen vähän väljä. Vasemmallekin kääntyillään ja kyllä sekin alkaa sujua, kun vaan harjoitellaan. Mistillä on seuruussa nykyisin hyvä paikka, ei edistä tai jätätä ja on sopivan tiivis.

Maahanmeno I love it! Tää on kuulunut meidän treenilistalle vasta vähän aikaa, mutta on niin kiva, niin kiva! :) Sain aika pian siirtää tämän seuraamisen yhteyteen, opetusvaiheessa kävelin takaperin Mistin edellä ja siitä käsky maahan. Nyt vaan seuraamisen yhteydessä käsky ja Misti painuu äkkiä maahan, eikä edes lonkalle. Käskyn vaan pitää olla tarpeeksi painokas ja kova, että Misti varmasti kuulee ja sisäistää sen. Mutta tää on varmaan yksi varmimmista liikkeistä tällä hetkellä.

Luoksetulo Joskus meinaa tulla ravaten, mutta yritän innostaa juoksemaan. Itse asiassa pitäis tehdä kunnon vauhtiluoksetuloja lelun kanssa, silloin ainakin juostaisiin ja lujaa :D Tulee kivasti sivulle ilman käsiapua, mutta on se paikka välillä ihan hakusessa. Joskus M jää ihmettelemään, että minnes nyt, mutta pääasiassa muistaa tulla sivulle. Mutta koska Mistin perusasento ei ole aina mikään täydellinen niin treeniä tähän, ettei ainakaan siitä rokoteta kokeessa.

Seisominen Tää oli hyvä ennen kuin Misti oppi maahanmenon, mutta nyt ei kyllä enää pysähdy kunnolla, vaan ottaa pari askelta eteenpäin. Tätä lähdin nyt työstämään samalla tavalla kuin maahanmenoa aluksi eli kävelen takaperin ja käsken pysähtymään. Kyllä Misti kuitenkin osaa pysähtyä käskystä, (avoimen luokan) liikkeestä pysähtyminen luoksetulon yhteydessä on ihan täydellinen. Kai se ei vaan seuraamisen yhteydessä hoksaa oikein pysähtyä kunnolla, en tiedä, mutta tehotreenin alle tämä!

Estehyppy Tää on hyvä, ei ongelmia. Kunhan este ei vaan ole liian korkealla, muutoin mini-bc ei pääse ylitse vaan pitää ottaa vauhtia esteestä :D Hyvin pysähtyy seisomaan (naksautan aina hypyn jälkeen, mutta se pitääkin jättää kohta pois) eikä ennakoi perusasentoa.

Kaiken kaikkiaan ollaan hyvällä mallilla, vielä viilataan pilkkua ja ennen kaikkea treenataan häiriössä. Palkka on Mistille in, mutta se innostuu myös mun kehuista. Varmasti liikkeiden puolesta ollaan ensi vuonna valmiita alokasluokkaan, mutta toinen juttu onkin se häiriö. Misti on aika terävä pentu ja ottaa helposti häiriötä. Kaikkea pitää ihmetellä. No, kaikki ajallaan, on meillä aikaa valloittaa tokokentät ;)

Kovasti me harjoitellaan jo avointa luokkaa ja jopa voittajaa. Nouto, meidän murheenkryyni, onkin nyt mukava liike. Misti noutaa kapulan hyvin ja istuu sen kanssa eteen, eikä yleensä pudota sitä ilman lupaa. Joskus pudottaa, joskus ei. Eteentulo ei ole mikään tiivis vielä, mutta erävoitto sekin, että Misti istuu pudottamatta kapulaa! Ihan normi eteentulo on hyvä, ei sivu enää vedä ei ;) Pääasiassa sopivan tiivis ja suora, eikä tarvi juurikaan kädellä auttaa. Se liikkeestä pysähtyminen toimii aina, ei mitään lisättävää. Nyt ollaan siirrytty jo siihen ruutuun eli lähettämiseen määrätylle paikalle. Tein 3x3 metriä kokoisen ruudun ja sinne aluksi pieni alusta. Lähettäminen alustalle, palkkaus seisomisesta, (kauko)käsky maahan, palkkaus ja luoksetulo. Kokeilin jo ilman alustaakin ja kivasti löysi paikan minne mennä. Tosin musta vähän tuntuu, ettei Misti ymmärrä niiden "kartioiden" merkitystä, menee vaan sinne missä alusta äsken oli. Toisaalta kyllä näyttää siltä, että Misti selvästi hakee oikeaa paikkaa, hmm. Olen tehnyt ruutua myös eri suunnista ja kyllä Misti hakee sinne sisäpuolelle ihan hyvin. Mä en vaan oikein tiedä, että osaako se hahmottaa ruudun vai millä perusteella se sinne menee :D No katsotaan ja kadutaan jälkeenpäin, kun meni pieleen. Tunnariakin ollaan jo katseltu. Tein käsittääkseni ihan oppikirjan mukaan, kun laitoin pari käpyä tai keppiä suht vierekkäin ja palkkasin oman merkkaamisesta. Yleensä Misti sitten aina valitsikin oman ja tarkkaan teki haistelutyötä. Joskus se huvikseen kokeili sillä toisellakin, että tulisko palkkaa. Kaukot on ihan vaiheessa vielä, mutta edistystä tapahtuu hiljalleen. Välillä Misti meinaa hivuttautua eteenpäin, mutta pääasiassa paikka pysyy hyvin. Vaihdot ei ole edelleenkään mitkään nopeimmat kauempaa käskytettynä ja maahanmenossa painuu monesti lonkalle. Se ei kuitenkaan kelpaa ja kyllä Misti seuraavana päivänä meneekin oikeaoppisesti makuulleen.

Tällä hetkellä tuntuu, että ALO, AVO ja VOI on liikkeiden osalta ihan kohtuullisia opettaa ja osata, kuninkuusluokka vaatiikin jo sitten jotain ;) Katsotaan mihin Meillä rahkeet riittää, mutta aion kyllä opettaa jo noita ylempien luokkien liikkeitä, vaikkei niissä mennä kisaamaankaan vielä toviin - jos ikinä.

Laitetaas joitakin treeni- ja leikkikuvia tähän todisteeksi. Laatu ei edelleenkään ole mikään hyvä, pahoittelut siis siitä. Mullakaan ei ole kovin edustavat vaatteet kotioloissa, mutta noh.
                                             

                                   Se osaa todistetusti noutaa oikeaa kapulaa ;)
                             


...ja myös pitää sitä.Tassua ristiin rastiin vai miten se meni.Kyllä meillä levätäänkin. 


Ollaan käyty hakuilemassakin ja eilen oltiin raunioilla. Kivasti neiti etsi ja löysi, eipä siinä ihmeempiä. Itse en vaan oikein tuosta rauniohausta ole innostunut, metsähaku on kivempaa. Lauantaina tehtiin yhden toisen koirakon voimin pk-hakutreenit. Poljettiin neliön muotoinen alue metsätien molemmin puolin. Lähetettiin eri kohdista molemmille puolille vuoron perään. Hyvin Misti tajusi mitä tehdä, vaikkei nähnytkään kenenkään menevän metsään. Kerran piti maalimiehellä vinkata taputtamalla, mutta sen jälkeen lähti ilman. Otti hyvin tuulesta hajun ja etsi, eipä valittamista :) Hyvin tuli myös luokse kutsuttaessa ja oli niin innostunut ja motivoitunut etsimään. Mukavat treenit oli.
Sunnuntaina alkaa sitten pentukurssi eli sitä tokoa ja tottista tulee siellä, kivaa! Juoksutkin on nyt onneksi ohi ja Mistin treeni-into palasi, tekee taas tosi mielissään tokoa sun muuta. Ja se ruokahalukin tuli takaisin ja tyttöhän vetelisi vaikka litran nassuun päivässä, välillä veteleekin. Painoa on se 15 kg ja korkeutta noin 46 cm.

Misti ei ollut hirttymässä tuohon naruun, jos joku niin luulee :D Se vaan kiskoi sitä.

"Oonko kahjo vai kahjo"

Hullunkiilto silmissä :D

"En mää ole kahjo, kun tämmönen kiltti pikku bc" 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti