torstai 22. syyskuuta 2011

Lempirodut top 10


Listaanpa minäkin nyt suosikkirodut ylös niin kuin monessa muussakin blogissa on tehty. Ykkösenä olisi luonnollisesti bordercollie, mutta omaa rotua ei saa valita. Mitään selkeää ideaa jaottelussa ei ole, eikä monikaan rotu sopisi mulle ainakaan kaikilta ominaisuuksiltaan. Joihinkin olen vaan tykästynyt esim. ulkonäön takia. Järjestys ei ole ehkä just noin, kun tässä alla on, mutta suurin piirtein. Kaikki kuitenkin top kympissä.

1. Australianpaimenkoira
Kovasti samantyyppinen bortsun kanssa. Luonnetta ja kovuutta löytyy, ja on monipuolinen harrastuskoira. Käyttöominaisuuksiltaan varmasti sopisi mulle, mutta bc on ehkä aavistuksen parempi ja monikäyttöisempi. Aussieita löytyy paikallisesta koirakerhosta useampi ja olen ehkä senkin takia rotuun tykästynyt.


2. Kooikerhondje
Todella kaunis koira, ja toimii harrastuksissa. Aikamoisia liitäjiä agilityssa ;) Varsin passelin kokoinen ja sopisi hyvin lauman jatkeeksi "isojen" bortsujen rinnalle. Kooikerin haluaisin ehkä joskus ottaakin. 


3. Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira 
Tosi nätti ja myöskin monipuolinen harrastuskoira. Varmaan tietyllä tavalla bortsua haastavampi eikä yhtä ihanteellinen koulutettava. Voisin kuvitella itselleni holskun, mutta en ainakaan lähitulevaisuudessa. 


4. Belgianpaimenkoira, tervueren
Belgit on upeita ja hyviä harrastuskoiria. Luonnettakin on ja varmasti haastetta löytyy. Näyttävän näköisiä ja hyvän yhdistelmän valinnalla voi varmasti löytää kunnon koiran. Voisin ottaa tervun! 5. Rhodesiankoira
Näissä on sitä jotakin! Todella upeita ja ylväitä koiria, eikä luonnekaan paha ole. Ei vaan ehkä ihan vastaa omia vaatimuksiani ja käyttötarkoitustani. Mutta vaan niin hienoja! 


6. Hovawart
Hieno palveluskoirarotu, monikäyttöinen. Ei paras valinta tokoon ja agiin, joten ei itselleni tällaista. Mutta todella näyttävä, vaikkakin aika perus koira. 7. Saluki
Olen jostain syystä mieltynyt vinttikoiriin, ja erityisesti saluki on lumoava! Niin kaunis ja elegantti koirarotu, ettei montaa samanlaista löydy. Luonteen puolesta ei varmaankaan menisi meikäläiselle, mutta vinttikoirien ratajuoksut voisi olla kiva harrastus. 


8. Novascotiannoutaja
Joskus tätä mietinkin, mutta päädyin bortsuun monesta syystä. Tollerit on hauskan näköisiä, touhukkaita koiria, joilla voi harrastaa monenlaista, vaikkeivat olekaan niitä parhaita harrastuskoiria. Punainen turkki ja tietty omapäisyys viehättää. 

 

9. Suomenlapinkoira
Lappari oli joskus aikoinaan mulla haaveena monta vuotta. Sievä, alkukantainen rotu. Sen kanssa voi harrastaa, mutta ei ole myöskään parhaimmistoa sillä saralla. 


10. Lyhytkarvainen saksanseisoja
Mä tykkään seisojien ruumiinrakenteesta tosi paljon. Kevyt, sulavalinjainen. Mun mielestä näyttävä koira. Energinen, hyvän koulutettavuuden omaava, mutta ei mikään tyypillinen toko- tai agilityrotu. Seisojan kanssa voikin harrastaa kaikenlaista muuta :) 
4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kuva "holskusta" on belgianpaimenkoira groenendael...

  VastaaPoista
 3. Niinpäs saattoi muuten ollakin. Katoin vaan, että se on holsku kun kuvassakin niin luki. Vaihdoin kuitenkin varalta toisen kuvan.

  VastaaPoista
 4. http://alerteinuk.blogspot.com/2010/12/wuf.html

  VastaaPoista