perjantai 16. syyskuuta 2011

Romantiikkaa raunioradalla

Eilen tehtiin Mistin kanssa uusi aluevaltaus, kun käytiin kokeilemassa raunioetsintää. Sama hakuryhmä treenaa vuoroin metsässä ja raunioilla. Aluksi Misti vain pällisteli radalla eikä ollut ihan varma, mitä piti tehdä, mutta hokasi sitten että ne maalimiehethän täältä piti etsiä. Radalla oli kaikkea kiinnostavaa mitä piti tsekata, mutta ymmärtäähän tuon kun uusi paikka ja juoksuinen koira. Maalimiehet oli ihan hyvin piilossa, joten Misti luultavasti käytti ilmavainua ja melko sukkelaan kaikki kolme löytyivätkin. Välillä piti pohtia mitä kautta maalimiehen luo pääsisi kiipeilemään, mutta hyvin mini-bc teki itsenäistä työtä.Treenien lopuksi päästettiin koirat leikkimään keskenään. Kauhukseni huomasin, että meidän juoksuinen tytönhempukka tarjosi itseään kahdelle australianpaimenkoiraurokselle! Ei muuta kun hännänviuhka pois tieltä ja tyrkylle! Aluksi urokset eivät edes huomanneet Mistiä, mutta kun neiti alkoi keimailla, niin jopas innostuttiin. Sitten kun pojat alkoivat kiinnostua (ja kiihottua) liikaa niin tuli pikkulikalle hätä, ja juostiin oikein kiljuen karkuun. Mä olen edelleen pitänyt Mistiä ihan vauvana, ja ajatellut ettei se ymmärrä tuommoisista jutuista vielä yhtikäs mitään, mutta mitä vielä! Misti on vasta 8 kk, mutta se alkaakin olla jo aikuinen ja ihan oikeasti lisääntymisiässä - ei pelkästään fyysisesti vaan myös psyykkisesti. Hui, pidetään tämä mielessä ennen kuin käy vahinko. 

Tokoa ei olla nyt hirveästi tehty, kun Mistillä on innostus ihan nollassa. Jotain ollaan kuitenkin saatu aikaan, ja eteentulo alkaa olla melko kiva. Nyt teen sillä tavalla, että ikään kuin seuruutan Mistiä suoraan edessäni ja sitten istutan. Tämä tekniikka tuntuu toimivan. Kosketusalusta on aika mahti! Matkaa on nyt jo 10-15 metriä ja sinnehän tyttö juoksee hienosti seisomaan. Sitten käyn palkkaamassa alustalle. Petenkoiratarvikkeesta tilasin Mistille teräshäkin, noutokapulan ja itselleni Hurtan namipussukan. Uudella 250 gramman (tottis)kapulalla ollaan harjoiteltu pitämistä ja noutamista, kivasti sujuu. Ihan hyvin tuo jaksaa sitä kantaa, kun vaan viitsii. Luovutus käteen onnistuu, mutta vaadin kapulan pitämistä ja luovutusta pyydettäessä. Ihan naksutellen edetään ja pitoaikaa ollaankin saatu jo pidennettyä. Kun vaan saisin vielä sen kapula suussa istumisen liitettyä mukaan. Nyt myös maahanmeno on pääosin suora eikä Misti painu enää lonkalle niin helposti. Hyviä, suoria i-m-vaihtoja tehdään mutta kaukot on Mistillä unohtuneet. Myös seisomista ollaan muistuteltu ja sujuu, vielä käsimerkillä, mutta alkaa ymmärtää jo suullisestä käskystä. Hinkataan sitäkin vaihtojen yhteydessä. 

Oltiinhan me muuten tiistainakin hakutreeneissä metsässä. Hyvin meni, ukot löytyi ja nyt Misti tajuaa ilmaisun idean. Käskystä painelee näyttämään maalimiehen olinpaikan, jes. Kaukaa se jo hakee eikä irtoamisessa ole mitään ongelmia, se vaan on luonnostaan niin itsenäinen tapaus. 
Päästään muuten meidän peko-ryhmän järjestämälle pentu-/pekokurssille. Alunperin oltiin jonossa ihan normi pentukurssille, joka olisi alkanut nyt syksyllä, ja sitä olisi pidetty 40 kilometrin päässä jossain maneesissa. Pelkkä pentukurssi olisi ollut meille aika turha, mutta se on pääsyvaatimuksena monille muille kursseille (esim. agilityyn). Tämä peko-ryhmän kurssi tuntuu kyllä ihan lottovoitolta, siellä kun tullaan ottamaan lähinnä tokoa/tottista sekä maastotreeniä. Kurssi koostuu pääasiassa meistä peko-ryhmäläisistä. Nyt siis saadaan opastusta tokoonkin, olen ihan innoissani :) Treenit alkaakin piakkoin, noin viikon päästä. 

Täältä (klick) löytyy muuten Mistin nimikkobiisi: Happy Days Musical, The Pink's in Town :D Kasvattajahan nimesi pennut kyseisen musikaalin mukaan isä-teemaa jatkaen tjms. Siellä on myös siskojen ja veljien kappaleet. Ihanaa, kun kaikilla pennuilla on ikiomat laulut! 

Ja muutama kuvatus: Jokuhan on jo "iso", vrt. Helmiin! 

(meillä ei oikeasti juuri ikinä lenkkeillä hihnassa, jos joku sitä miettii, tämä oli poikkeustapaus ;))

Uusi häkki testauksessa: kyllä, sopii molemmat koirat :) 


4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Kiva kun Mistikin pääsee kokeilemaan kaikkea uutta :) Lueppas Doran blogista, Dora kun on käynyt reissussa... ;D

  VastaaPoista
 2. Mistikin kokeilee vaikka mitä uutta :) Ja luen kyllä Dorankin blogia, toivottavasti Juumassa meni hyvin.

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia, ei Misti ainakaan kuvissa näytä yhtään pieneltä ;) Kivan näköset rauniot, ois itekin kiva päästä kokeilemaan raunioradalle joskus metsän sijaan :D

  VastaaPoista
 4. Mutta kyllä se vaan on aika pieni vielä :D Nuo rauniot on vielä ihan keskeneräiset, mutta kuitenkin ihan ok. Mä kyllä tykkään enemmän metsätreeneistä eli perus hausta. Mutta kivahan tuotakin oli kokeilla ja sielläkin tullaan käymään.

  VastaaPoista