torstai 6. lokakuuta 2011

Treenitauko!

Just edellisissä teksteissä kehuin, kuinka innostuneesti Misti nykyään tekee ja ollaan tokoiltu ahkerasti. Viime päivinä hommasta on ollut kuitenkin into kaukana eikä bordertollikka ala enää millekään, on tosi laiskalla päällä jne. Se on taas aloittanut nälkälakon, ei koske nappuloihin ja vaikuttaa vähän alakuloiselta. Tai no ainahan se on tuommoinen, "depressiivis-flegmaattinen" (suomeksi sanottuna ärsyttävän rauhallinen), mutta nyt Misti alkaa olla oikeasti burnoutin partaalla. Tästä saan syyttää osittain itseäni, mitäpä treenaan päivittäin, vaikken mielestäni silti mitenkään liikaa. Kyllähän monen koiran kanssa tehdään päivittäin tokoa, mikseipä siis meilläkin. Palkkaan paljon ja pyrin pitämään iloisen asenteen yllä, eikö se siis riitä? Itse asiassa muakaan ei nyt yhtään huvita tokoilla, joten pidetään reilusti taukoa ja kasvatellaan nälkää. Pentu/tokokurssia käydään kuitenkin kerta viikkoon. Sitä paitsi meillä ei ole tähän hätään enää mitään treenattavaa, alokasluokka on liikkeiden osalta oikeastaan niin kasassa kuin olla ja voi eikä olla kaukana avoimestakaan. Meidän tokot on nyt vaan saman vanhan toistamista ja tyhmää pilkunviilaamista. Tauon jälkeen muistutellaan asioita mieleen, ja treenataan häiriötä ja palkkaamattomuutta. Tällä hetkellä toko siis tuntuu niin tylsältä, mutta kyllä me varmasti vielä innostutaan tauon jälkeen!

Ja hakuilut loppui myös, kukaan ei jaksa meitä kuskata eikä tässä vaiheessa syksyä ole enää halua tai aikaa rämpiä pimeässä, märässä metsässä kolme tuntia putkeen. Mulla on edelleen lukio käytävänä, ja Misti masentuu entisestään joutuessaan makoilemaan toimettomana teräshäkissä keskellä pimeätä metsää. Katsotaan josko jatketaan hakua taas keväällä. Sellainen mukava juttu kuitenkin, että päästiin maaliskuussa alkavaan "pentu"agilityryhmään, jonka jälkeen mennään alkeiskurssille jne. Jos pentuaksa on käytynä niin alkeisagissa voidaan edetä jo pitemmälle kuin normaalisti. Tätä odotan innolla, agility saa varmasti meidät molemmat syttymään :)

Nyt siis keskitytään pelkästään lomailemaan ja tekemään kaikkea kivaa yhdessä. Vamos Ala Playas! ;)

Näihin tunnelmiin...ps. Saatan päivitellä jotakin aina välillä, pentukurssista pääasiassa.
Muoks. Pistän samaan syssyyn vielä muutaman kuvan, jotka nappasin viime lauantailta, jolloin oltiin vaihteeksi "ihmisten ilmoilla" treenailemassa yms.8 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä että teillä molemmilla on syysmasennus menossa. :D Itsellä ois just nyt intoa kaikkeen treenaamiseen kun on kirjoitukset ja niiden myötä pahin stressi ja ajantappaja takana.

  Mutta eiköhän se motivaatio treenitauon aikana teilläkin nouse, ja tsemppiä siihen lukion käyntiinkin ;)

  VastaaPoista
 2. Siltä se tosiaan vaikuttaa :D Ei huvita käydä koulua, ei treenata eikä tehdä mitään muutakaan tähdellistä. Kun vaan vois suoraan hypätä kevääseen, aloittaa agility ja korkata alo tokossa kesäloman kolkutessa ovella..! Pakko kuitenkin kestää tää kaamosaika. Misti on kai samoilla linjoilla, elää ensimmäistä syksyään ja on hiljalleen vaipumassa syysmasennukseen. Joten kyllä, eiköhän treenitauko tuu tosiaan tarpeeseen meille molemmille :D

  VastaaPoista
 3. Tuli vaan mieleen, että oothan muistanu pitää treenihetket tarpeeksi lyhkäsinä. Tuiken kanssa on tosi tärkeää muistaa pitää treenit tarpeeksi lyhkäsenä (ja sille pittää oikeesti olla TOSI lyhkäset) tai muuten sen into menee kyllä kans heti pois.

  Mutta taukokin tekee kyl aina välillä hyvää. :) Kokemuksesta voin sanoa. Ladatkaa vaan nyt akut täyteen ja sitten voiki molemmilla olla taas uutta energiaa hommiin. :)

  VastaaPoista
 4. Tuo on just mun ongelma, että treenaan liian pitkään kerrallaan. Tai ei se mun mielestä ole liian pitkään, mutta Mistille kai on. Meidän treenit kestää noin 15-20 minuuttia. Mä en koskaan opi tuota, että lopetan hyvissä ajoin. Yleensä Mistillä on hyvä vire loppuun saakka, muttei nyt viime aikoina. Joten taukoillaan :)

  VastaaPoista
 5. Mie oon yrittäny pääsääntösesti tokoilla sen 10 minuuttia Tuiken kanssa :D Aluksi kyyläsin kellosta ja pakotin itteni vaan lopettaa sen kymmenen minuutin jälkeen, mutta kyllä sitä itekkin sitten oppi lopulta pitämään ne treenit lyhyinä. Nykyään sitten ehkä kerran tai pari viikossa vähän pidempää treeniä, mutta edelleen pääsääntöisesti se 10 min. :D

  VastaaPoista
 6. Sinua on heitetty blogihaasteella! ;)

  VastaaPoista
 7. ^ Sama, haaste tulis täältäkin :D

  VastaaPoista
 8. Eih, ei tällaisia! :D Saas nähdä milloin saan aikaseksi vastata tuohon.

  VastaaPoista