keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tokoa lyhyesti mutta ytimekkäästi

Hah, kyllä, olen onnistunut tekemään viime päivinä varsin lyhyitä tokotreenejä! En ole jäänyt hinkkaamaan mitään tai tekemään lukuisia toistoja, vaan tehnyt jonkin jutun kerran pari ja jättänyt siihen. Tämän seurauksena treenit ovat kestäneet alle 10 minuuttia ja se on jo minun mittapuulla vähän! Voi vitsit, saan olla oikeastaan aika ylpeä itsestäni, kun olen malttanut mieleni treenien keston suhteen. En ole nyt langennut perus syntiini ja pitkittänyt hyvin menneitä treenejä siihen saakka, että koira alkaa kyllästyä. Lyhyesti ja ytimekkäästi, kyllä! Miksi en voisi treenata niin aina, miksi on oltava niin tyhmä ja ahne, ettei älyä lopettaa ajoissa?
Misti: "Kun kuvankauniilla kasvoillani on tällainen ilme, olet onnistunut miellyttämään ja innostamaan minua, arvoisa aseenkantajani."
Lauantaina oli aivan mielettömän kivat treenit, jotka heitettiin vakiopaikallamme läheisen koulun kentällä. Sytyttelin Mistiä (puoliksi hajonneella) patukalla ja nameilla, samaan tapaan kuin kokeissa, minkä jälkeen mentiin "kehään" ja aloitettiin seuruulla. Lyhyitä pätkiä tehtiin, enimmäkseen muistaakseni suoraa, ja Misti oli ihan super! Sillä oli juurikin se lennokas, vietikäs ilme ja seuruupaikkakin pysyi melko hyvänä. Palkkailin paljon ja leikittiin hurjana patukan kanssa. :) Minustakin oli kerrankin kiva leikkiä kunnolla Möösän kanssa - johtui varmaan siitä, että olin niin fiiliksissä Mistin ihanasta seuraamisesta ja tekemisestä.
Lyhyen seuruuttelun jälkeen otettiin liikkeestä maahanmeno, joka oli oikein hyvä, ja sitten taas patukkaleikkiä.
Seuraavaksi luoksetulon läpijuoksu, joka oli vauhdikas nätillä eteentulolla. Ja taas leikkiä.
Liikkeestä seisominen ja nouto myös aivan mallisuorituksia - muuta ei sitten tehtykään. Noudosta Möösis kyllä saletisti syttyy ja hakee kapulan niin nopsasti istuen kuitenkin myös tiiviisti eteen. :)
Kaikkien liikkeiden välissä tosiaan leikittiin patukalla, ja Misti oli huippuvireessä koko lyhyen treenin ajan. Koska olin kerrankin fiksu, niin lopetettiin ajoissa ja lähdettiin sakeasta lumipyrystä huolimatta hyvillä mielin lenkille tyttöjen kanssa.
Maanantaina käytiin yhden läheisen retkeilykohteen/hiihtomajan parkkipaikalla tekemässä ns. kokeenomaiset treenit. Ei siis palkkaa ja (melkein) kaikki liikkeet putkeen.
En jaksa liikkeitä eritellä, sillä kaikki liikkeet menivät ihan kivasti. Kaukoissa Misti tosin taas jumitti maahanmenon kanssa ihan piruuttaan, kunnes tokaisin, että maahan on mentävä vaikka laiskottaisi. Alkoihan se sitten mennä, kun kunnolla vaadittiin. Tehtiin kaikki muut liikkeet paitsi nouto ja hyppy. Siis ihan hyvät kokeenomaiset, mutta ei noista nyt niin hyvät fiilikset jäänyt kuin lauantain treeneistä.

Eilen taas tehtiin kotipihalla hyppyä, hyppynouto kerran, noutoa ja hieman seuraamista.
Hyppy oli nyt kyllä tosi hyvä ja Misti jäi mielestäni ihan riittävän kauas.
Hyppynoudon tein huvikseni kertaalleen ja sehän oli ihan loistava! Kaunis nouto yli esteen ja tiivis palautus eteen. Siinä taitaa olla voittajan ensimmäinen kympin liike. :D Tai ainakin valmis liike, koska tuota ei tarvitse enää juuri treenailla.
Noutaminen oli taas tosi hyvää - tein liikkeen pari kertaa kokonaisena ja sitten naksauttelin hyväotteisista nostamisista.
Seuruuta ei olisi pitänyt ottaa ollenkaan, koska Misti ei koskaan kotitreeneissä niin siitä syty taikka seuraa mitenkään lennokkaasti. Jos mielii saada tuosta koirasta sellaista huippuhienoa seuraamista, täytyy sitä seuruuttaa jossain muualla kuin kotona.
Misti: "Koska kotona minä vain rentoudun ja tarkkailen valtakuntaani."
Kaukoja ollaan hinkattu lyhyesti nyt joka päivä, koska haluan sen tyhmän maahanmenojumituksen pois. Olen palkkaillut Mipua jokaisesta vaihdosta, mutta vielä ennen koetta täytyy kokeilla ilman välipalkkoja. Tänään oli ajatuksena käydä jollain kentällä tekemässä vielä lyhyitä lennokkaita seuruupätkiä lelupalkalla, jotta viimeisistä seuruutreeneistä jäisi hyvä fiilis meille molemmille. Sitten voisi ottaa vielä yhden luoksetulon pysäytyksellä sekä muutamia läpijuoksuja. Eiköhän sen jälkeen ole tokot tältä viikolta taputeltu ja viikonloppuna joudutaan sitten tositoimiin - vieläpä molempina päivinä! Nähtäväksi jää oliko virhe ilmoittaa Misti kokeisiin kahtena peräkkäisenä päivänä, sillä hivenen mietityttää sen jaksaminen ja innostuminen sunnuntaina. No mutta, vahvasti taas uskon, että ihan hyvin se vetää ja tekee varmasti parhaansa. :) 

Ainoa tyydyttävä tulos on tietenkin TK2, mutta mitään huonoja ykkösiä en halaja. Toivon kokeiden onnistuvan sekä liikkeiden että ennen kaikkea ilmeen/asenteen osalta. Marraskuinen koe oli etenkin ilmeen osalta loistava, joten toivoisin tulevalta viikonlopulta samanlaista tekemisen ilmettä yhdistettynä parantuneeseen tekniikkaan. Silloin luulisi ansaitut ykköstulokset napsahtavan, mutta katsotaan nyt. Todellakin haluaisin sen koularin nyt, jotta voidaan jättää avoin luokka taakse ja keskittyä treenaamaan pelkästään voittajaluokan liikkeitä. Nythän ollaan tehty sekaisin avointa ja voittajaa, joten olisi paljon helpompaa keskittyä yhteen luokkaan kerrallaan. Jotenka kaikki sormet ja varpaat pystyyn hyvän koemenestyksen puolesta!
Misti: "Sinun elämäsi se on kyllä helppoa, kun ei tarvitse asettaa minkäänlaisia tulospaineita tai edes toimia kisakoiran roolissa. Sen kun vaan huolettomana kieriskelet maassa, pah!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti