sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sitä samaa vanhaa

Eli ollaan treenailtu tokoa ja agilityä sekä lenkkeilty ja hengailtu vaan. Mitäpä sitä muuta, kun ei kisojakaan ole nyt ollut. Tällä hetkellä btw treenataan agilityä kaksi kertaa viikossa, mikä on ihan huippujuttu! Saa kunnolla treenata ja eiköhän siten kehitykin nopeammin. En jaksa alkaa joka treenejä selostamaan, mutta sanottakoon, että me treenataan melko vaikeita juttuja. Rakennetaan pääasiassa kaksi pientä ratapätkää, jotka ovat semmoisia kolmosluokan tasoisia eli ei mitään erityisen helppoja. On monenlaista pyöritystä ja saa todella miettiä ohjauskuvioita. Ollaan saatu harjoitella mm. saksalaista, välistävetoa, leijeröintiä sekä ihan perus ohjauskuvioita, kuten valssia ja persjättöä. Yksissä treeneissä leijeröin Mistin putkesta kepeille niin että itse jäin hypyn taakse useamman metrin päähän. Upeasti Möösä löysi ekan keppivälin ja pujotteli itsenäisesti, näytti hienolta! :)

Muutenkin meillä on sujunut mukavasti vaikeammatkin radat ja koira kyllä osaa, kunhan minä ohjaan. Minähän se meidän suurin ongelma olenkin, se on kyllä tiedossa... Tajusinpa tässä muuten, että ei ihme kun en halua valssata vaan mieluummin persjättää, sillä mä aina heilautan kädet alas koiran hypätessä ja Misti siksi pudottaa riman. Eli pitää yrittää kontrolloida käsiä paremmin. Käy treenikavereita sääliksi, kun he yrittävät meitä parhaan kykynsä mukaan opettaa, mutta mulla joskus lamppu syttyy turhan hitaasti ja saan vasta myöhemmin ahaa-elämyksen. :D

Rimoja Mistillä on jonkin verran putoillut, johtuen ehkä huonosta ohjauksesta plus pehmeästä alustasta. Ei ollakaan laitettu rimoja niin korkealle kuin mitä kentällä. Muuten vaikuttaa lupaavalta ja ollaan me varmaankin edistytty. Kisoissahan se sitten nähdään, että kuinka paljon... Parin viikon päästä olisi tarkoitus mennä taas Ouluun kisailemaan.

Pari kuvaa kesältä ihan huvin vuoksi tähän väliin.

c)N.R.

c)N.R.

Tokossa ollaan tehotreenattu avoimen liikkeitä ja paketti näyttäisi olevan kasassa. Ilmoitin Mistin kolmen viikon päästä olevaan kokeeseen ja nyt sitten avoimeen luokkaan, tosin en tiedä saadaanko koepaikkaa. Parin viikon päähän ilmoitin myös, alustavasti aloon, mutta alan kyllä kallistua siihen avoon... Olen kahden vaiheilla, että kumpaan mennään, mahdollisesti siihen avoimeen sitten. Koulari alokkaasta jäisi saamatta, mutta houkuttaa jo siirtyä eteenpäin. Kunhan nyt saataisiin paikka edes toiseen noista kokeista! Katsotaanpa siis miltä näyttää tilanne avoimen suhteen:

Paikkamakuu: Piilopaikkista ollaan tehty aika vähän, torstaina viimeksi tehtiin agitreenien jälkeen Kaisan ja Jytkyn kanssa paikkamakuu. On mulla aika vahva luotto Mistin pysymiseen myös kokeessa, koska se ei ole "nousevaa" sorttia, mutta käydään vielä treenailemassa vähän häiriössäkin.

Seuraaminen: Edistää, mutta jos yritän korjata, niin Misti erkanee musta turhan kauaksi eikä seuruu ole enää niin tiivistä. Misti ei myöskään oikein kestä korjaamista, joten en viitsi kauheasti puuttua tuohon edistämiseen, koska hyvä kontakti ja ilme on tärkeintä.

Liikkeestä maahanmeno: Ei ongelmia, vaikka käyn Mistin takana, ollaan nimittäin tehty hyvin kauan jääviä myös avoimen tyyliin. Nyt Misti on tosin alkanut jäämään seisomaan eikä tahdo millään mennä maahan. Se ei jotenkin halua mennä maahan ollenkaan, damn.

Luoksetulo: Hyvä, hienosti pysähtyy takapalkalla ja oikeastaan myös ilman sitä.

Liikkeestä seisominen: Ei olla vähään aikaan otettu, mutta Misti osaa tämän kyllä yhtä hyvin kuin ennenkin.

Nouto: Lähtee vauhdilla kapulalle, saattaa vähän syöksyä kapulaan kun on niin innoissaan. Palauttaa nopeasti, saattaa tulla vähän vinoon eteen eikä kovin tiiviisti.

Kaukkarit: Hienot, nyt Misti ei ole oikeastaan haukahdellutkaan. Hyvin tekee pitkältäkin matkalta ja vaihtaa aikas nätisti. :)

Estehyppy: Otettiin eilen tätä ekaa kertaa ikinä ja Misti oppi liikkeen heti. Kävi istumaan käskystä ja hyppäsi hienosti takaisin ja tuli tiiviisti eteen. Eli tätäkään ei tarvinnut pahemmin opettaa. :D

Vähän vielä hiotaan liikkeitä, ennen kaikkea luoksaria ja noutoa, mutta muuten uskaltaudun lähtemään jo avoimeen. Mielenkiinnolla odotan, miten Misti suoriutuu näistä uusista liikkeistä kokeessa.

Sisällä ollaan opiskeltu tunnaria ja nyt Misti löytää oman "kapulan" muiden joukosta. Mulla ei ole oikeita kapuloita vielä vaan käytän tuollaisia puukeppejä/risuja. Aluksi tunnari ei oikein meinannut onnistua, kun Misti tottui siihen samaan omaan keppiin eikä sitten enää löytänyt oikeata, kun vaihdoin oman kepin uuteen. Lisäksi Misti meinasi maistella kaikkia keppejä ja se aina syöksyi siihen keppiriviin/rinkiin ja levitteli kepit siten ympäriinsä. Misti on just tuollainen syöksähtelijä, kun se on innoissaan. :D Yhtenä iltana kuitenkin piilottelin omaa keppiä sisälle taloon. Tai en piilotellut, vaan laitoin oman kepin jonkin maton päälle ja koska oli pimeää, niin keppiä ei maton päältä erottanut, joten Mistin piti haistella. Hienosti ja nopeasti se kyllä löysi oman kepin. :) Sitten kun tehtiin seuraavan kerran tunnaria, löysi Misti joka kerralla oman viiden-seitsemän kepin joukosta. Olin silloin hakenut ulkoa lisää keppejä ja vaihdoin omankin uuteen, joten Misti selvästi tajusi etsiä mun hajua ja tosiaan löysi aina oman. Olinpa yllättynyt ja aikas ylpeäkin taitavasta pikkuneidistä! Silloin se ei enää juuri maistellutkaan muita keppejä tai syöksynyt niihin, vaan keskittyi paremmin haistelemaan.
Toivottavasti tuo onnistuminen ei ollut pelkkää tuuria, vaan Misti loistaisi seuraavallakin kerralla. :D Olisi aika mahtavaa, jos tunnarin alkeet olisivat nyt hallussa, koska ajattelin sen olevan ehdottomasti vaikein opetettava tokoliike. Mistillä on nyt pohjat kunnossa kaikkiin voivoi-liikkeisiin (lukuunottamatta liikkeestä istumista, jota en ole vielä edes tässä vaiheessa opettanut). Joten mahdollisesti päästään ensi vuonna jo voittajaluokkaan, ainakin liikkeiden puolesta sen pitäisi olla täysin mahdollista. Kaikki liikkeet vaativat vielä treeniä ja vahvistamista, mutta oikein hyvältä näyttää myös voivoi. :) On tää toko vaan kovin mielenkiintoista!

 Muutama kuva mummukasta vielä. Paska laatu, kuten yleensä, mutta mummu onkin pääosassa!


Nyt on jo täystalvi...


...kun hetki sitten oli vielä kesä.
                                                                                                  c)N.R.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti