perjantai 15. marraskuuta 2013

Agilitysepustusta torstain treeneistä

Vk_46-47_Anskun_rata_01_esteet_20-37_3lk.jpg

Ylläpä siis eilinen treenirata, tehtiin pätkää 20-37. A korvattiin keinulla (kuljettamisen helppouden takia) ja puomi jätettiin kokonaan pois (samaisesta syystä kuin A). Tämän radan laitan tänne blogiin (itselleni lähinnä), kun haluan ns. purkaa treenin näin jälkeenpäin. Agilitystä ymmärtämättömät tai ne joita laji ei kiinnosta, ei kannata välttämättä edes vaivautua lukemaan tekstiä ja pähkäilemään kummallisia termejä mielessään. Alempana tosin on muutama sananen tokosta sekä kuvia Helmistä ja Mististä.

Kyseessä on siis kolmosluokan rata, en tarkemmin tiedä kenen ja miltä vuodelta. Oltiin Mistin kanssa ekana vuorossa ja heti ensimmäisellä kerralla tehtiin rata nollana läpi, jihuu! Ohjaukset toimi eikä rimojakaan tippunut, mikä on aina työvoitto etenkin maneesin upottavalla hiekalla. Keinun ohjasin vasemmalta puolelta, hyppäytin Mistin 22-hypyn pujottelun puolelta silleen vähän epämääräisesti peruuttamalla, mutta hyvin Misti meni 23-putkeen, jonka jälkeen minä persjätin ennen pujottelua ja kepeille Misti meni myös hyvin. Muurin hyppäsi kivasti takaapäin, vaikkei olla sitä varmaan ikinä niin päin tehty. Meni hyvin kepeille taas ja mä muistaakseni leijeröin 27-putken oikealta puolelta. Sitten niin kuin vedätin Mistin tuolle putkelle ja Misti kyllä kivasti meni putkeen, vaikka olikin tuollainen pimeä kulma, mitkä ovat meitä haastaneet. Sitten mun piti juosta lujaa 28-hypylle. 30-hypyltä putkeen ohjasin Mistin oikealla kädellä sylin kautta, ohjauskuvio oli ilmeisesti siis sylkkäri. :D Kun Misti oli putkessa, vaihdoin paikkaa 32-hypyn toiselle puolelle eli en ohjannut keinun puolelta. Tein 32-hypyllä saksalaisen, jolla sain Mistin mun oikealle puolelle. 34-hypyn juoksin tuosta keinun ja hypyn välistä, jotta sain selvästi näytettyä Mistille putken pään. Ehdin kuitenkin suht hyvin hypyille 36 ja 37.
Oli varmaan kamalan epämääräinen selostus, video olisi ollut jees, mutta nyt ei olla pitkään aikaan treeneissä kuvattu suorituksia. Joka tapauksessa ohjaukset toimi sen verran hyvin, että saatiin puhdas rata. Toki Misti antaa edelleen paljon anteeksi, mutta musta itsestä tuntui kyllä siltä, että osasin ohjatakin hyvin.

Sitten mentiin rataa samoilla ohjauksilla toiseen kertaan ja nyt ei niin nappiin mennytkään. Ongelmia tuotti muuri, Misti ponnisti sen päältä ja meni sen jälkeen pujottelun sijaan putkeen. Treenattiin ihan yksittäin sitten tuota muuria viuhkamuodostelmassa, koko ajan vaikeuttaen kulmaa niin että lopulta lähetin Mistin takaakiertoon ihan pujottelun linjasta. Vaikeahan se Mistille oli, meinasi koko ajan ponnistaa muurilta ja hyppääminen vaati siltä selvästi keskittymistä. Se on niin pikkuinen ja muuri ei ole muutenkaan sille helpoin este. Muurin jälkeen treenattiin pujottelu-putki-erottelua. Mä kuulemma en päästänyt koiraa rauhassa edelle ja käännyin liian jyrkästi 27-hypyn oikealle puolelle leijeröimään niin ettei Misti sitä kestänyt ja se sujahti kesken pujottelun putkeen. Sitä sitten treenailtiin, että muistaisin antaa Mistin mennä edelle ja kääntyisin loivasti putken oikealle puolelle. Helpommin sanottu kuin tehty, mulla kun ei nuo ajoitukset ole ihan kohdillaan. Tarvittiin monen monta toistoa ennen kuin onnistuttiin ja tuo treeni vaati multa ihan hirveästi keskittymistä. Kiirehdin aina liikaa enkä päästä Mistiä edelle. Pelkäsin kai sitä, että jos en ole itse edellä ns. tukkimassa putken suuta, Misti painelee sinne. Mutta eihän se sitten niin ollutkaan, höh.
Sitten kokeilin 32-hypyllä ohjata keinun puolelta valssilla (?) ja toimi sekin. Kokeilin samaista valssia myös ihan alussa 22-hypyllä. Ja kun Misti jo osasi radan, leijeröin sen 35-putkeen ja silloin mulle jäi paremmin aikaa ehtiä kahdelle viimeiselle hypylle ohjaamaan.

Lopuksi harjoiteltiin päällejuoksua 20-putkella ja 30-hypyllä ja opinpa siis eilen uuden ohjauskuvion! Tuntui aika helpolta ja kivalta ohjaukselta, joten tuota voisi alkaa käyttää jatkossakin. Eilen muuten tajusin, että aloin huomaamattani näyttää Mistille hypyn ponnistuspaikkaa, mitä tekniikkaa Sari mulle yritti jo pari kuukautta sitten opettaa. Eilen se sitten jotenkin loksahti kohdalleen ja nyt osaan sen aika hyvin, kesti vain jonkin aikaa sisäistää asia. :D Tarkoituksena on siis kertoa koiralle tulossa oleva hyppy ja sen ponnistuspaikka. En osaa sitä sen tarkemmin selittää, mutta kaipa se ihan käytännöllinen on.

Mutta oli ihan huipputreenit eilen ja opin yllättävän paljon uutta yksistä ainoista treeneistä. Eli kyllä mäkin vaan hiljalleen opin taitavammaksi ohjaajaksi, koirahan on ihan kingi jo luonnostaan. On ihan mahtavaa, että me treenataan näitä vaikeita ratoja ja ohjauskuvioita jo nyt. Eipähän tule kolmosten radat sitten yllätyksenä, kun joskus sinne asti päästään. ;) Olisi kivaa olla ja kolmosissa ja tehdä niitä ihania pyörityksiä, ykkösissä on kuitenkin aika suoraviivaisia ratoja. No, sitä nousua saa vielä jonkin aikaa odotella, mutta jos edes sinne kakkosiin, oh come on minä, ohjaa seuraavissa kisoissa kunnolla!

Aksatreenien jälkeen tehtiin taas piilopaikkamakuu Kaisan ja Jytkyn kanssa. Ja Misti jumittaa maahanmenoissa ihan hirveästi, ei se suostu menemään! Eilenkin sain vaikka kuinka monta kertaa käskytellä maahan, mutta monennenkohan toiston jälkeen se sitten meni, huoh. Liikkeestä maahanmenossa on ihan samanlaista jumitusta, alkaa epätoivo iskeä. Kaisa sanoi, että mulla pitäisi vain paljon palkkailla Mistiä maahanmenoista ja saada siten varmuutta - yritetty on. Eli maahanmenot todelliseen tehotreeniin, nih! Mä en sitä siedä, että Misti jumittaa niissä, kun se kuitenkin osaa mennä maahan, taivaan tähden.
Kaisa liikkuroi meille noudon ja kaukot. Nouto muuten jees, mutta korkean hiekan takia prinsessa ei voinut nostaa kapulaa kunnolla suuhun - kyllä se eilen vaan ennen aksatreenejä nouti ihan malliikkaasti maneesilla, kun otin yhden toiston. Kaukkarit Misti teki hyvin, ei häiriintynyt takana heiluvasta Kaisasta ja jopa alkumaahanmenon Misti suostui tekemään.

Kuvia maanantaiselta lenkiltä, kun Helmikin oli pitkästä aikaa vapaana. Nyt alkaa olla porot aidassa, niin voisi pitää mummukkaakin enemmän vapaana.
2 kommenttia:

  1. Onko Misti käyny millon viimeksi hierojalla? Voisko olla, että maahan meno tekee kipeää ja jumitus johtuu siitä? Ite alkasin ettimään syytä ensin sieltä suunnalta, varsinkin jos tätä ongelmaa ei oo aiemmin ollu. Tsemppiä reeneihin ja onnea kokeisiin/kisoihin, ehkä tavataan taas Oulussa :)

    VastaaPoista
  2. No kun sehän ei ole käynyt ollenkaan hierojalla :p Mä yritän tässä funtsia sitä fyssarikäyntiä Oulussa silloin kun sinne on asiaa tyyliin kisojen/kokeiden yhteydessä, koska pelkän fyssarikäynnin takia en Ouluun asti mielellään ajele. Uskon nimittäin fyssarista olevan enemmän hyötyä kuin hieronnasta. Mullekin tuli kyllä ekana mieleen jonkinlainen jumi tai kipu, joten se on ihan mahdollista. Toisaalta esim. eilen Misti meni ihan normaalisti maahan paikkiksen alussa sekä liikkeestä maahanmenossa, ei yrittänytkään jäädä seisomaan tai muuten jumittamaan. Joten se voi olla myös henkistä jumia, epävarmuutta tms.

    Tsempit hei myös teille ja jos tulette Ouluun tuolloin 30.päivä, niin varmasti nähdään ja kun ollaan vielä samassa luokassakin kisaamassa. Joten nähdäänpä siellä sitten taas, kivaa :)

    VastaaPoista