maanantai 6. elokuuta 2012

Onnistumisia ja epäonnistumisia


Mummo meni mustikkaan, muut ei mahtuneet. Tässä kuvassa kävi kirjaimellisesti niin. :D

Päätin tehdä tällaisen pikapäivityksen, vaikkei mitään ihmeempiä olekaan nyt tapahtunut. Ollaan treenailtu agilitya (yllätys yllätys), ja saatiin alkeisjatkokurssi eilen päätökseen. Viimeinen treenikerta siirrettiin helteen takia eiliselle, vaikka oikeasti kurssin olisi pitänyt loppua viikko sitten maanantaina. Tehtiin eilen yhtä ratapätkää, mikä oli aikas haastava. Mulla oli vaikeuksia ehtiä koiran edelle, ja useamman kerran meni pieleen. Ei muuta kuin uutta yritystä putkeen ja kyllähän se sitten jotenkuten onnistui. Torstaina oltiin Mistin kanssa kisaavien/kisavalmiiden treeneissä, josta meille aukesi treenipaikka! Jatkossa siis agiliidellään kokeneempien harrastajien valvovien silmien alla, siellä siis räpiköidään menemään sen mitä osataan. ;) Torstain treeneissä tehtiin tulostamaani ykkösluokan rataa, joka oli periaatteessa melko helppo. Ei me kylläkään onnistuttu mitenkään erityisen hyvin; mulle tuli taas joissain kohdissa kiire, Misti hieman sössi kepeillä eikä aluksi uskaltanut mennä keinua. Rata lähti ihan hyvin käyntiin, mutta meno tyssäsi keinulle. Misti ei nyt jostain syystä tohtinut mennä keinulle, mutta saatiinhan se sinne lopulta. Ei oltu ilmeisesti vähään aikaan sitä muistuteltu, niin pikkuneitiä pelotti. Mutta esimerkiksi eilisissä treeneissä ei ollut mitään ongelmaa. Mistillä ei ollut torstaina juurikaan intoa tai vauhtia treeneissä, ja se jäi kovasti harmittamaan. Pujottelu ja puomi olivat todella hitaanlaiset, vaikka normaalisti Misti menee ne vauhdikkaasti. Onneksi eilen oli eri ääni kellossa ja Misti kävi kuumana, niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. ;) Se haukahteli välillä ja roiskaisi muutaman riman alas, ainakin sillä oli hauskaa.

Ollaan kuitenkin myös edistytty agilityssa viimeisen parin viikon aikana. Misti on mennyt nyt maksirengasta- ja muuria sekä pituutta. Renkaassa ei mitään ongelmaa, muuri umpiesteenä taitaa olla vähän jännä, koska Misti saattaa ponnistaa muurin kautta maahan eikä siis hyppää puhtaasti. Ollaan saatu toki puhtaitakin hyppyjä, mutta sitä maksimuuria täytyy harjoitella. Pituudessa on ollut joku kolme tai neljä palaa, eikä sekään suju yhtään pöllömmin. Kontakteilla ollaan menossa parempaan suuntaan, sillä Misti alkaa vihdoin ja viimein oppia 2on2off-metodin. Väsäsin kotipihalle puomin alastulokontaktin ja harjoiteltiin oikeaa paikkaa naksuttimen kanssa, ja johan alkoi lyyti kirjoittaa! Yllättävän äkkiä Misti oppi tälläämään etutassut maahan, josta naksautin ja palkkasin ja jes-käskystä vapautin. Samaa ollaan kokeiltu agilitykentälläkin ja tehty oikein vauhdikkaita suorituksia. Misti ei enää pahemmin himmaile, vaan juoksee reippaasti alastulokontaktille ja vielä aivan oikein, hieno Misti! Vielä täytyy treenata sitä pysymistä, että vaikka itse liikun eteenpäin, niin kontaktilla ollaan nätisti aina vapautukseen saakka. Aalla sama systeemi toimii hyvin, se on aina ollut Mistille puomia ja keinua helpompi. Ei keinunkaan kontakti hassumpi ole, mutta treeniä treeniä. :) Pujottelussa alkaa olla jo kunnon vauhtia havaittavissa, mutta silloin Mistillä vaan menee helpommin pieleen. Onhan se hienon näköistä, kun koira tykittää kepeillä täyttä vauhtia, mutta meillä meinaa vaan silloin se tekniikka kärsiä. Kyllä Misti silti ihan vauhdikkaasti ja näyttävästi pujottelee, yleensä.

Mitäs muuta... Ollaan jopa tokoiltu pari kertaa, viimeksi tänään. Olipa muuten koirassa intoa ja vauhtia, huippua! Seuraaminen on ollut kivan oloista, ja luoksetulon eteentulo tosi hieno ja tiivis. Kaukkarit oikein hyvät, seisominenkin melkoisen mallikas ja vaihdot ylipäätään. Jäävät liikkeet nappiin myös. Nyt alkoi tokoinnostus nostaa päätään, saas nähdä kuinka kauan se tällä kertaa kestää. :D Tänään tein myös pari lyhyttä jälkeä Mistille, jotka eivät kylläkään oikein ottaneet onnistuakseen.

Loppuun vielä pitkästä aikaa pari kuvaa mummukasta loikoilemassa terassilla. :)

4 kommenttia:

 1. Olisi kiva nähdä joskus teidän menoa videolla :))

  VastaaPoista
 2. Onhan sitä videomatskua olemassa, mutta mua hävettää laittaa julkisesti näytille sitä sähellystä ja koikkelehtimista, lähinnä siis omalta osaltani :D Jos me tässä joku kerta saadaan ihan siedettävän näköisiä suorituksia videolle, niin voisin uskaltaa laittaa niitä tännekin. Youtuben ihmeellisestä maailmasta voi meidän treenivideoita löytääkin...

  VastaaPoista
 3. Mä olen katsellut teidän treenejä tuolta youtuben ihmeellisestä maailmasta, ja sulla ei ole mitään hävettävää! Paljon paremmin ohjaat, verrattuna minuun meidän alkeiskurssilla :D

  VastaaPoista
 4. Aijaa, itse en kylläkään ole kovin tyytyväinen omaan ohjaukseeni :D Misti menee mukavasti sinne minne käsketään ja antaa paljon anteeksi. Nyt saatiin muuten torstain treeneissä suht hyvää videomatskua ja laitan jotain sieltä tänne näytille, kunhan videon kuvaaja saa ne laitettua Youtubeen.

  VastaaPoista