sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kisaavien treeneissä

Torstaina oltiin Mistin kanssa tutustumassa tähän kisavalmiiden/kisaavien ryhmän treeneihin. Mentiin jo aikaisemmin kentälle meidän agikouluttajan kanssa kokoamaan rataa. Misti odotteli hienosti hihnassa reilut puoli tuntia, siellä se vaan maassa makoili. :)
Kyseessä oli Kari Jalosen ykkösluokan rata, ja tältäpä se näytti:


En saanut rataa näkyviin tuon selkeämmin, mutta tässä (klick) ratapiirros näkyy isompana.

Mielestäni rata ei ollut kovinkaan kinkkinen, mutta kyllähän siinä omat vaikeutensa oli. Me tehtiin Mistin kanssa rataa muutaman esteen pätkissä. Korkeus oli vasta miniluokkaa. Aloitettiin esteistä 1-5 eli pujottelun jälkeen palkka. Aluksi kokeiltiin valssia kolmosesteen jälkeen, mutta ei me saatu sitä onnistumaan. Misti oli liian nopea, enkä ehtinyt kääntyä menosuuntaan päin. Sitten kouluttaja keksi, että menen heti alussa kakkosesteen taakse ja ohjaan siitä kahdelle seuraavalle hypylle. Tämähän toimikin oikein hyvin!
Seuraavaksi oli vuorossa esteet 6-10. Tämä pätkä oli oikeastaan aika helppo, kun sain etumatkaa kävellessäni ensin pussin päähän. Sitten koira liikkeelle ja hypyille 7-9. Hyvin Misti hoksasi tuon 8-hypynkin, vaikka meinasikin ensin hairahtua renkaalle. Siitä sitten vauhdilla A:lle ja ensiksi Misti komeasti pomppasi kontaktin ohi. :D Uusintayritys ja nyt rauhoitettiin meno kokonaan. Vaadin Mistiltä kunnon pysähtymisen alastulokontaktille tyyliin 2on 2off. Nyt täytyy kunnolla palata kontaktien pariin ja vaatia edelleen se pysähtyminen, ei ole hyvä että Misti roiskii menemään miten sattuu.
Sitten esteet 11-14. Hypyt 13 ja 14 muuten korvattiin keinulla eli noita hyppyjä ei meillä oikeasti ollut. Hyvin meni Misti putkeen ja muurille, ja sen ollessa putkessa huhuilin tytsille jo valmiiksi, mihin ollaan menossa. Ennen putkea tein itse takaaleikkauksen ja täten puolenvaihdon. Tällä kertaa Misti hyppäsikin keinulta pois puolivälissä, joten meillä piti mennä se ihan rauhassa hihnan kanssa. Ilmeisesti se ei ollutkaan vielä niin tuttu juttu Mistille, eikä rohkeus nyt riittänytkään. Kyllä se saatiin sitten onnistumaan, mutta täytyy jatkossa aina muistutella, mistä on kyse.
Esteet 15-17. Ohjasin Mistin oikealle putkensuulle vedättämällä(?), koska ensin se valitsi väärän pään, kuten arvelinkin. Puomilla myös mentiin aika rauhassa ja kunnon pysähdyksen kera.
Ja viimeisenä esteet 18-20, kaksi aitaa ja rengas. Hienosti meni, mutta kerran Misti pujahti renkaan välistä, mikä lie ajatuspieru sekin. Muuten tosiaan oikein hyvä.

Oikein kivat treenit oli ja sain ottaa oppia myös muiden suorituksista. Paljonhan tässä on opittavaa, mutta kyllä meillä meni mielestäni ihan kivasti, neljän kuukauden agitreenailuiden jälkeen. Huomenna on taas jatkokurssi ja torstaina ollaan taas kisaavien treeneissä. Me treenataan ainakin nyt tämän kuun loppuun tuossa ryhmässä ja aloitetaan aina vähän aiemmin kuin muut, mutta jatkosta en tiedä. Kahden viikon päästä on kaksipäiväinen agilityn koulutusviikonloppu täällä Kuusamossa, johon ollaan ilmoittauduttu. Siispä päästään sinne hakemaan lisäoppia lajiin! :) 19.7 osallistutaan varmaan epiksiin, luultavasti ainakin mölliradalle, mutta kisaavien rata on vielä mietinnässä.

Nyt yritän alkaa myös suunnitella meidän aksatreenejä paremmin. Sitten tietty hiotaan eri osa-alueita, etunenässä pujottelua ja kontakteja. Pujottelua voidaan tehdä kotona: kepeille hakeutumista, eri sisäänmenokulmia, tarkkaa suorittamista myös vauhdissa ja korkeassa vireessä. Lähettelen Mistiä kepeille kauempaa ja eri kulmista, eri puolilta jne. Haluan sille mahdollisimman varman pujottelun. Kontakteissa palataan tosiaan alkuun eli kunnon pysähtymiseen. Keinua harjoitellaan ja muistutellaan edelleen. Korkeuksia pitää alkaa nostaa, mutta hyppyyttää Mistiä kuitenkin vaihtelevilla korkeuksilla. Itse alan paremmin suunnitella ja toteuttaa ohjauskuvioita, enkä pelkästään puolen vaihtoja. Ja saada ne pysymään muistissa myös radalla! Hommaa on, mutta onneksi treenaaminen on hauskaa! :)

Agilitya lukuunottamatta meillä aika lailla lomaillaan. Lenkkeillään ja uidaan, olla möllötellään vaan. Misti viihtyy enimmäkseen sisällä johtuen sääskistä ja mäkäräisistä. Kuusamon kesät on aina ihan onnettomia juuri noiden verenimijöiden takia ja tämä kesä vielä erityisen surkea. Kaipa tähänkin turtuu hiljalleen. Lohduttaudun kuitenkin sillä ajatuksella, että mun ei tarvitse elää täällä loppuikääni. Toivon mukaan muutetaankin jo ensi kesänä veks Kuusamosta. :)

Totesin muuten, että Helmillä tosiaan on jonkin sortin keliakia tai vilja-allergia. Sehän on syönyt kevään ajan enimmäkseen J&V Extra Energiaa niin kuin Mistikin. Helmi on kuitenkin kutissut kahta kauemmin ja ihokin helottanut tulipunaisena. En älynnyt sitä, koska Helmillä on aina ollut tuollaisia ongelmia, syötti sille mitä ruokaa vaan. Nyt sitten päätin syöttää sille pelkästään J&V Kevyttä, ainakin tuon säkin loppuun, mikä meiltä löytyy. Huomattava ero noiden kahden ruuan välillä on se, että EE:ssa on ohraa, Kevyessä ei. Pian Helmin olotila alkoikin kohentua ja kapsutus vähentyä, ihokin normaalin värinen taas. Eihän se terve ole vieläkään, eikä siitä koskaan sellaista taida tullakaan, mutta parempi tämä kuin se kauhea, jatkuva kutina. Kävin kokeeksi ostamassa myös Hauhauta, kun oli tarjouksessa, sekin on vehnätöntä ja hyvin maistuu tytöille.

4 kommenttia:

 1. Hei! Olen joskus satunnaisesti käynyt lukemassa blogiasi. Ollaan Pipsa-bortsun kanssa Kuusamossa nyt heinäkuu ja ajattelin, että oisko teistä voinu saada leikkiseuraa joku ilta?

  -Ansku ja Pipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ilman muuta, olis tosi kiva päästä tapaamaan taas muita bortsuja omistajineen :) Meille passaa treffit vallan mainiosti, nyt vaan päivästä sopimaan. Itse olen perjantaihin asti töissä, joten voitaisiin tavata vaikka viikonloppuna tai ensi viikolla joku päivä - tai joskus myöhemminkin vielä. Itsekin olen joskus teidän blogiin eksynyt, joten tiedän sinut ja Pipsan, huomasinkin että käytte joskus Kuusamossa :) Jos sulla on joku sopiva aika ja paikka tiedossa, niin ilmoittele!

   Poista
  2. Moikka! Hienoa, et onnistuu! Mukava, että täältäkin päin löytyy bortsuseuraa :) Viikonloppuna kävis meille myös hyvin. Esim lauantaina joskus klo 14? Tiiätkö sinä jotain hyvää paikkaa, missä juoksuttaa koiria vapaana? Meillä on auto, joten päästään kyllä hyvin minne vaan.

   Poista
  3. Lauantai kello 14 kuulostaa hyvältä, ainakaan näillä näkymin ei tule mitään "estettä" mieleen. Kuusamossahan maita ja mantuja riittää, missä juoksuttaa koiria vapaana. Viimeksi oltiin bortsutreffeillä Torankijärven pitkällä rantatiellä, joka menee mm. Kuusamon hotellin takaa. Nähtiin kirkon parkkipaikalla ja lähdettiin siitä kävelemään. Siellä kyllä kulkee muita ihmisiä aika paljon, että vähän väliä täytyy kutsua koiria luokse ja näin. Muuten on kyllä tosi kiva paikka. Pitää ihan tarkemmin miettiä, minne muualle voisi mennä. Jos sulla tosiaan tulee joku paikka mieleen, niin sano ihmeessä, mä olen joskus huono hahmottamaan Kuusamoa eri alueineen pääkopassani :D Laittaisitko vaikka mulle sähköpostia, ettei tarvis täällä blogissa pelkästään viestitellä? :) Osoite on emmi.mustaniemi@luukku.com.

   Poista