torstai 31. toukokuuta 2012

Agilityn kesäkauden korkkaus

Eilen käytiin Mistin kanssa kaksistaan aksaamassa ulkokentällä, ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Kisaavien ryhmä oli jättänyt radan paikoilleen, joten tehtiin sitä sitten. Hain ratapiirroksenkin, mutta en aluksi ottanut siitä mitään selvää. En muistanut rataa millään ja menin koko ajan sekaisin, että mille esteelle mennään milloinkin. :D Luovutin ja kehittelin meille oman kuvion. Lopuksi, kun rata oli tullut jo tutummaksi, niin valmiin ratapiirroksen lukeminen alkoikin luonnistua, ja tehtiin sen mukaisesti. Meillä sujui yllättävänkin hyvin pitkän tauon jälkeen, eikä me olla aiemmin edes tehty kokonaista rataa. Misti sai hyvin esteet ylitettyä, toisinaan kylläkin putosi rima alas. Muurin yli Misti ei mennyt ollenkaan, vaan hyppäsi sen päälle ja siitä maahan. :D Tätä täytyy harjoitella, ohjatuissa treeneissä saadaan varmaan vinkkejä sen suorittamiseen. Putki oli huippu juttu ja sain ohjattua Mistin oikeasta päästä sisään. Keppejä oli kentällä varmaan se 12 kpl, mutta niitä ympäröi verkot. Kepittely siis onnistui, mutta tuskin Misti olisi mennyt kahtatoista keppiä ilman verkkoja.
Ohjauskuvioista ei ollut hajukaan, en edes muista niitä enää, hups. Aikamoista sähellystä siis, ja ylimääräisiä kierroksia ja kaarroksia, joten täytyy todellakin alkaa tekemään ihan oikeita ohjauskuvioita radalla. Meno helpottunee huomattavasti. Takaakiertoja kyllä saatiin tehtyä ja ne meni ihan hyvin. Katselin kyllä aina etukäteen, milloin vaihdan ohjauspuolta, ja mistä olisi paras ohjata koira millekin esteelle. Mutta treeniä, treeniä! :D
Yksittäisenä tehtiin sitten kontaktiesteitä. Mistillä meni tosi hyvin ja se meni omatoimisesti puomille sinä aikana, kun nostelin rimoja paikoilleen. Eipä siinä sitten mitään, puomitreeniä vaan ja rohkeasti ja nopeasti Mipsukka juoksi puomille, odotti hyvin kontaktilla ja meni vapautuksesta palkalle. A-estettä mentiin myös, kun Misti oli niin reippaana ja rohkeana. No problemo, kiipesi harjanteelle ja alas kontaktilätkälle odottamaan vapautusta. Hieno tyttö! :)

Misti oli oikein innoissaan agiliitelemässä ja alkuun meinasi taas haukkua. Loppua kohden alkoi kuitenkin jo väsähtää, joten aksaakaan ei kärsi liian kauaa kerralla tehdä. Maanantaina alkaa agilityn jatkokurssi, joka kestääkin heinäkuun loppuun asti. Olin muistanut kurssin teoriakerran päivämäärän väärin, joten sekin jäi käymättä. :(
Lisäksi tehtiin eilen nopeat tokottelut ja ensiksi kokeiltiin estehyppyä. Misti kävi aluksi tsekkaamassa esteen toisen puolen, ettei maailma vaan lopu siihen. Sitähän se pelkäsi silloin kokeessakin, ei uskaltanut hypätä umpiestettä, kun ei tiennyt mitä toisella puolella odottaa. Siinähän se ykköstulos viimeistään karkasi käsistä, vieläkin harmittaa. Hyppy meni nyt sitten oikein hyvin, eikä Misti ollut unohtanut sitä kokeenomaistakaan suoritusta. Kiltisti jäi odottamaan hypyn jälkeen, eikä ennakoinut perusasentoa. Jos muistutellaan tuota aina koulutuskentällä käydessämme, niin eiköhän Misti kokeessakin uskalla hypätä? Raukkis on, jos ei uskalla. Se kuitenkin tykkää hyppyliikkeestä. Sitten tehtiin pieni pätkä seuruuta, kaukkarit ja nouto kaukopalkalla. Seuruu innokasta, mutta käännöksissä Misti taas tuhahteli ja niiskautteli. Noudossa oli myös intoa, ja erityisesti toinen kerta oli aika lailla nappisuoritus. Kaukot onnistuivat parhaiten. Välimatkaa muutama metri ja tuplakäskytettynä i-m-i-m. Kaikin puolin täydelliset, jes. :)
Treenaamisen jälkeen käytiin hieman metsässä ja metsätiellä lenkkeilemässä. Illalla kotosalla vielä juoksulenkki molempien koirien kanssa.

Misti (ja Helmi) on ollut jotenkin tosi vähäisellä huomiolla ja treenaamisella viimeisen viikon ajan lenkkeilyä lukuunottamatta. Tästä voin hyvällä omallatunnolla syyttää koeviikkoa ja lukuvuoden loppurutistusta. Tästä johtuen blogikaan ei ole päivittynyt, vaikka päiviteltävääkään ei ole ollut. Nyt kuitenkin helpottaa ja kesäloma alkaa pian. Ensi viikolla toimin pennunhoitajana Helmin vara-kasvattajan luona huolehtien kymmenestä viisiviikkoisesta karhukoirakakarasta ja kolmesta aikuisesta koirasta. Pennut ovat Helmin siskopuolen, syötävän suloisia kaikki. :) Edellisen postauksen pentukuva liittyi siis juurikin tähän tapaukseen, mulle ei ole tulossa bc-pentua tai mitään muutakaan, mikäli joku niin epäili. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti