keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Seikkailu Kuusamo Cityssä

Tänään käytiin Mistin kanssa tutustumassa kaupunkielämään. Kierreltiin vähän siellä sun täällä, mutta ihan keskustaan ei vielä menty. Ihmeellisiä ääniä ja juttuja kuitenkin koettiin, tai Misti koki ;) Ihmisiä ja autoja tuli vastaan, mutta koiria ei (onneksi) nähty.
Alussa Mistiä pelotti kovastikin eikä meinannut liikkua auton luota mihinkään. Ihmetteli ja piippaili vain. Sitten lähdettiin kävelemään mukavaa rauhallista kävelytietä, jossa tyttö jo rohkaistui nuuskimaan ja leikkimään mun kanssa. Päästin Mistin siellä myös vapaaksi ja leikittiin vetoleikkiä sekä hieman treenailtiin istumista ja kontaktia. Hienosti meni! :)
Sitten otin pennun taas kiinni ja mentiin pikkuisen lähemmäs kaupunkia, tielle jossa autoja ja ihmisiä meni jo ihan kiitettävästi. Siellä Mistiä pelotti ja taas alkoi piippailu. Kovasti yritti turvata minuun ja koko ajan syötin tytölle namia ja kehuin iloisesti. Kaikkia ohimeneviä autoja ja ihmisiä tuijotettiin jonkin aikaa.
Siinä sitten käppäiltiin eteenpäin ja koko ajan Misti oli aika jännittynyt ja hermostunut. Sitten päästiin sulalle kävelytielle, jossa hieman leikittiin ja "treenasin" Mistiä. Vaikka vierestä meni autoja, ei Misti niistä enää välittänyt vaan keskittyi minuun ja saatiin vahingossa aikaiseksi jopa seuraamisen alkeita, josta heti naksautin ja palkitsin :)

Kaiken kaikkiaan ihan ok reissu, ei tuo pahemmin hätääntynyt, vaikka uutta ja jännittävää oli kaikki. Pian otetaan uusiksi niin eiköhän tyttö pian totu kaupungin vilskeeseen :)
Nyt kotosalla alkoi ihan samanlainen touhotus mitä normaalisti eikä tuo olekaan väsynyt!

Misti täytti tänään 9 viikkoa ja sen kunniaksi taas punnitsin tyttösen. Tällä kertaa vaaka näytti 3.9 kiloa eli noin 600 grammaa on tullut painoa lisää viikon aikana. Minusta kyllä tuntuu, että Misti on hirveä kirppu, kun kaikki muut bc-pennut ovat painaneet about kilon enemmän tuossa iässä. Enpäs sitten tiedä... Mistillä on kyllä tosi kova ruokahalu ja ihan kaikki uppoaa, tänään annoin maistiaisiksi raakaa jauhelihaa ja hyvin maistui :) Voisihan tuota ruuan määrää alkaa hieman lisäämään, tällä hetkellä Misti syö nappulaa noin 3 desiä päivässä.
Onko se liikaa vai liian vähän, ja miten tuo Mistin paino? Kommentteja/kokemuksia..?

Laitanpa tähän vielä Mistin painonkehityksen tähän asti, jotta pysytään laskuissa, vaikka olen merkinnyt lukemat myös vihkoseen.

7,5 viikkoa: 3.1 kg
8 viikkoa: 3.3 kg
9 viikkoa: 3.9 kg

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Meillä Peppi syö n.3 dl nappulaa päivässä (royalin startteria 1/3 osan ja junioria 1/3 osan) ja sitten saatan lisätä siihen jauhelihaa, kermaviiliä, raejuustoa yms. Peppi ei kyllä aina syö läheskään kaikkea, mutta syö sen mitä jaksaa :)
  Joten en sinuna olisi huolissani Mistin painosta, jos muuten näyttää tyttö hyvältä ja elinvoimaiselta!
  Mekin olemme huolehtineet ehkä vähän liikaakin tuon syömisen kanssa, kun Peppi on pentueen pienikokoisin, mutta eipä se sitä ole hidastanut.. :D

  VastaaPoista
 3. Heips,
  Meillä molemmat bortsun pennut, myös Totti, ovat syöneet 2-6 kk:n iässä 3 dl (mitattu kuivana) Eukanuban puppy&junior medium breed nappulaa päivässä, mukana hieman viiliä, piimää, jauhelihaa tms. Kuulostaa tuo antamasi ruokamäärä sopivalta 9 viikkoiselle pennulle. En niinkään tuijottaisi puntaria enkä vertaisi toisiin bc-pentuihin, pennut kehittyvät hyvin eri tahtiin, vaan seuraisin oman pennun kehitystä ja vointia. Tunnustelemalla kylkiä ja kroppaa muualtakin oppii nopeasti tuntemaan koiransa: kertyykö kylkiin ylimääräistä vai onko liiankin kuiva, jolloin rakennusainetta liikkuvaisen pennun luustolle ja lihaksille ei ole tarpeeksi.
  Kuvissa ainakin Misti vaikuttaa hyvin tasapainoisesti kehittyneeltä ja suloiselta tytöltä, joka päältään & ilmeeltään muistuttaa kovasti Mimmi-äippää :)
  terv. Teija & Totti-"eno"

  VastaaPoista
 4. Misti on hyvin samankokoinen kun tätinsä Nasu samankokoisena eikä Mistin isäkään Hiro ollut painavimmasta päästä. Molemmat ovat nyt aikuisena ihan normaalikokoisia. Niin kuin Teija ylempänä kirjoitti, ei kannta seurata puntaria vaan sitä miltä koira tuntuu kyljistä.
  Ilmeeltään ja päältää Misti on minusta puolestaan kuin ilmetty isänsä ; )
  terveisin Sirpa & Borderiinan klaani

  VastaaPoista
 5. Okei, kiitos mielipiteistänne!
  Lisäsin ruuan määrän nyt neljään desiin päivässä Pirjon suosituksesta ja tuntuu sopivan tytölle hyvin, sillä kun on niin kova ruokahalu :) Kylkiä mä Mistiltä tunnustelenkin ja luut kyllä tuntuu niin kuin pitääkin. En kyllä yhtään tiedä mitä tuo "kuiva" tarkoittaa, vaikka olenkin sanan sataan kertaan kuullut :D Sitä kun on niin amatööri vielä!

  Mä olen Sirpan kanssa samoilla linjoilla siinä, että Misti on enemmän isänsä näköinen. Ja sitä se on kyllä kaikin puolin, tosi luonteikas ja vauhdikas tyttö ;) Oikea sisupussi, joka vaatii kovaa kuria. En selviä tuon kanssa! :D

  VastaaPoista
 6. Onnea pennulle ja emännälle!
  Tervetuloa bc-harrastajien riemunkirjavaan joukkoon!
  Susanna+Weekasit

  VastaaPoista