lauantai 19. maaliskuuta 2011

Himoliikkuja Misti

Misti on nyt 8 vkoa 3 pvä vanha ja erittäin liikkuvainen tyttö. Torstai-iltana käytiin melkein koko perheen voimin lenkkeilemässä metsäautotiellä ja pikkulikka juoksi hienosti koko tunnin matkan Helmin perässä :) Neiti ei näyttänyt väsymyksen merkkejä, vaikka välillä sitä sylissä kannoinkin. Uteliaasti ja rohkeasti Misti tutki paikkoja ja selvästi nautti lenkistä. Kilometrejä kertyi näin karkeasti arvioiden neljä.
Ei me silti vielä lenkkeillä niin kuin aikuisen koiran kanssa, enimmäkseen ollaan vaan pihalla.

Tuossa mökkitiellä ollaan myös kävelty parina päivänä ja tänään käytiin ihan mökillä asti, ja taas Misti jaksoi mennä koko matkan. Kaverini oli kohta vuosikkaan collienarttunsa kanssa meillä ja koirien kanssa siellä käveltiin. Dora-collie hyppeli ja juoksi innoissaan polkien välillä Mistin jalkoihinsa. Misti ei siitä kuitenkaan pahemmin lannistunut vaan pisti hanttiin muristen ja hampaita näytellen. Tätä neitiä ei pidetä minään kynnysmattona! ;)
Dora ja Misti tulivat ihan mukavasti toimeen, mutteivät pahemmin leikkineet. Dora ei oikein osannut ja Mistille leikki tarkoittaa nahasta ja karvoista repimistä samalla pelottavasti muristen ;) Muutaman viikon päästä otetaan toivon mukaan uusiksi, jos se leikki silloin maistuisi paremmin molemmille.
Itse asiassa me taidetaan nähdä jo ensi viikolla, jos mennään vuorostaan Mistin kanssa käymään kaverillani, jolloin saadaan ensikosketus kaupunkielämään :) Se on hieman syrjemmässä, mutta pikkupennulle tarpeeksi vilinää ja ihmeellisiä juttuja sisältävä. Pitää meillä mennä ihan keskustaankin tässä joskus, mutta mielestäni Misti on vielä kovin pieni käymään ydinkekustassa (tai voiko Kuusamon keskustasta minään ydinkeskustana puhua ;)
Hihnakävely on ihan hyvällä mallilla, joten siinä mielessä ollaan valmiita Kuusamo cityyn ;) Ja mielestäni Misti omaa hyvät hermot ja saisi tuskin traumoja kaupungista.

Huomenna mennään käymään mummolassa, joka on ihan maaseudulla. Siellä on serkut Oulusta kylässä ja Misti lähtee mukaan tapaamaan pieniä lapsia ja uutta paikkaa ihmettelemään :) Katsotaan miten siellä sujuu!

Misti painaa tällä hetkellä 3.3 kiloa, punnitsin sen keskiviikkona, jolloin tyttö täytti 8 viikkoa. Alan muutenkin seurata sen painoa. Puntarina toimii veljen kalavaaka ja laitan Mistin sellaiseen kangaskassiin (se seisoo siinä ja pää on ihan "pinnalla", pentua ei siis sullota pussiin ;) ja kassin roikkumaan vaakaan, joka näyttää painon. Näin yritän tehdä viikoittain niin nähdään tuleeko tytölle painoa normaaliin tahtiin :)

Ehdin muuten hurrata sisäsiisteyden suhteen liian varhain. Nyt tyttö on taas alkanut pissailemaan sisälle päivittäin, vaikka alkuun se ei tehnyt sitä juuri kertaakaan. Ei tässä siltikään ole valittamista, koska Misti on yllättävän siisti 8-viikkoiseksi pennuksi. Ihmettelen vaan miksi pissailu on kiihtynyt. Vaikka vähän aikaa sitten ollaan oltu pihalla pissalla, tyttö saattaa pian lirauttaa lattialle tai matolle. On se loppujen lopuksi suht helppo pentu tuon siisteyden suhteen, olisipa se sitä muutenkin ;)

Tuoreita kuvia ei nyt tekstiin saatu, kun päivällä ottamani kuvat ovat kamerassa, johon tarvitsisi jonkin muistikortinlukijan jota meillä ei tällä hetkellä ole. Laitan sen sijaan viikon takaisen kuvan, jossa tytöt touhuavat keskenään sulassa sovussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti