sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kun kerran tehään, niin tehään sitten kunnolla

Eilen siis neljäs yritys voittajaluokassa ja vieläpä "kotiyleisön edessä" Kuusamossa - koe oli siis meidän entisen seuran järkkäämä ja hyvin oli järkättykin. :) Saavuttiin paikalle puoli tuntia ennen arvioitua luokan alkua ja sain matkan aikana Tessalta soiton, että missä ollaan tulossa, kun aikataulu oli puoli tuntia etuajassa. Siinä sitten talla pohjassa loppumatka, nopeasti ilmoittautumaan ja melko pian siitä jo sitten paikkamakuuseen. Sää oli siinä vaiheessa ihan hyvä, vaikka aamulla oli sadellut rankasti vettä. Huomasin vaan että mäkäräisiä oli haittana ja vähän jänskätti niitten vaikutus koiraan etenkin paikkamakuussa. Vähän lihapullien syöttöä ja kivalla vireellä ja seuruulla Mistin kanssa kehään. Koira tuntui hyvältä ja innokkaalta, vaikka suoriltaan joutui hommiin. :) 
Liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä ja kahdessa osassa, mikä oli uutta mutta sopi meille hyvin. Tuomarina oli vanha tuttu Heli Kelhälä.
Paikkamakuu 9: Paikkamakuussa ei onneksi ongelmia, aavistuksen olivat mäkryt kuulemma häirinneet ja Misti näytti olevan vähän vinossa, kun palasin piilosta.

Metallinouto 9: Perus metsku, tuomarin mukaan olisi saanut tulla vähän vauhdikkaammin kapulan kanssa luokse. Iänikuinen probleemi tuo, Misti ei vaan tule nopeammin ainakaan kokeessa, vaikka kuinka oltaisiin treenattu.

Hyppynouto 10: IIIHANA!! Tykkään niin Mistin hyppynoudosta ja ilmeisesti tuomari myös. Kuulemma vähän ote elää, mutta niin vähän ettei haittaa. Jännä juttu, kun esimerkiksi edellisen kokeen tuomari ei tykännyt tästä yhtään ja antoi vaan 7½, vaikka Misti suoritti molemmissa kokeissa aika samalla tavalla.
Liikkeestä istuminen 9: Vähän varmistin katsomalla koiraa istumisen jälkeen, muuten hyvä. En vaan voi olla varmistamatta, aina niin jänskättää istuuko se vai ei! :D

Luoksetulo 8: Oikein loistava luoksetulo, ehkä sitten stoppi vähän valui ja maahanmeno oli hitaahko, en tiedä. Rivakkaan tahtiin kuitenkin juoksi vaihteeksi ja tosi tiiviisti Misti tuli lopussa eteen, ihanasti. :D

Tässä välissä tauko, lihapullapalkkaa ja koira autoon.

Tunnari 10: Tajusin kapulaa hieroessa, että hitto, olin syöttänyt koiralle lihapullia hetki sitten, että varmasti haju hukkunut sinne alle kokonaan. Mutta eipä mitään, Misti lähti määrätietoisesti kapuloille, meni suoraan keskimmäisille, nosti ensimmäisen vastaan tulevan ja toi sen nätisti luokse. Mietin siinä, että on fifty-fifty oliko se oma, kun ei muita edes haistellut, mutta kapulan päästä onneksi löytyi rasti, joten omahan se oli, viuh! Uskomaton tuo koira - kahdesti jo kokeessa tuonut ensimmäisen vastaan tulevan kapulan, joka on ollut oikea. En tajua miten se sen tekee! :D Mistillä on yleensäkin se tyyli, että se menee suoraan keskimmäisten luo eikä aloita järjestelmällisesti laidoilta.

Kaukkarit 8,5: Hyvin ja oikein vaihtoi, oli vaan himpun verran liikkunut eteenpäin niin kuin Misti yleensä tekee.

Seuraaminen 8,5: Misti teki hyvin ja seurasi oikeapaikkaisesti, mutta itse sössin, kun piti paikoillaan kääntyä oikealle ja vasemmalle - en koskaan oikein tiedä missä asteessa pitää kääntyillä. :P Perus oikealle ja vasemmalle käännökset kuulemma vähän turhan loivia ja joitakin muita pikku tekniikkavirheitä, mutta kuten sanottua, koira teki aivan mallikkaasti. :)

Ruutu 10: Misti lähti suoraan kohti ruutua, löysi hyvin sisään ja pysähtyi ja meni maahan täpäkästi. Tuli vauhdilla seuraamaan ja seurasi lopussa innolla. Ei siis mitään moitittavaa, tuomarin mukaan ei paljon paremmin olisi voinut mennä. :)

Kokonaisvaikutus 10: Minä kuulemma ohjaan hyvin, koira ei sählää yhtään mutta tekee silti reippaasti ja säpäkästi eikä ole mikään laama. Kaikin puolin loistavaa työtä ja palkintojenjaossakin vielä totesi, että se oli hieno. :)

Yhteensä 291 pistettä, KP, sija 2/7 ja VOI1.


Kyllä putosi kivi sydämeltä, kun saatiin voittaja alta pois ennen sääntöuudistusta. Viimeinen mahdollisuus, tiukka paikka eikä Misti tuota pettymystä. Ja kun kerran ykköstä ollaan tekemässä niin tehdään sitten vielä hieno ykkönen, Misti tuumi. Äiti totesi koepäivän aamuna Mistille, että sitten ruusukkeen kanssa kotiin sieltä ja Mistihän teki työtä käskettyä, teki kunniapalkinnon arvoisen suorituksen ja tuli KP-ruusukkeen kanssa kotiin. :) Oli parasta saada ykköstulos juuri tästä kokeesta, koska nyt me se todella ansaittiin - on treenattu pitkään, oivallettu asioita, onnistuttu ja epäonnistuttu ja tässä kokeessa kaikki meni nappiin. Ja kirsikkana kakun päällä tällainen tulos kaikkien tuttujen edessä, vanhalla tutulla treenikentällä. On kyllä hienoimpia hetkiä minulle ja Mistille! <3

Ehdottomasti paras voittajaluokan koe, ei pelkästään liikkeiden onnistumisen puolesta vaan myös koiran vireen ja ilmeen. Vire oli aivan optimaalinen, ei haukun haukkua eikä myöskään lahnailua, vaan puhdasta hallittavissa ollutta intoa läpi kokeen. En leikittänyt Mistiä kertaakaan ja silti se teki tosi kivasti, kenties lihapullapalkka sopii sille paremmin. Tsiisus se myös keskittyi ihanasti ja tarjosi seuraamista jo ennen kehään menoa eikä yhtään kuikuillut tuttujen perään. Misti on kyllä tokokoirana aivan ihanteellinen, en vaihtaisi tuota mihinkään! <3

Nyt sitten uudella innolla treenaamaan EVL-liikkeitä, täältä tullaan kuninkuusluokka!

Kiitos Saaralle videoinnista ja kuvista, metalli ja hyppynouto ei tullut videolle, mutta samanlaisia ne olivat kuin aina ennenkin. Käytiin kokeen jälkeen lenkillä Saaran, Tuiken ja TVA Vilpin kanssa. Misti ei oikein arvostanut Vilppiä, vaikka sillä oli kerrankin bortsukavereita. Diiva...

3 kommenttia: