sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Voittoputki sai jatkoa

Tällä kertaa vain tokokokeen muodossa. :) Eilenpä siis korkattiin avoin luokka OKKn kuplahallissa, jossa meidän edellinenkin koe pidettiin kuten myös viimeviikkoiset agilitykisat. Avo-koirakkoja oli 7 ja me startattiin viidensinä. Tuomarina toimi Marko Puranen, joka vaikutti oikein mukavalta ja rennolta. Ja sitten itse liikkeisiin:

Paikkamakuu 10: Misti meni ekasta käskystä maahan (jes!) ja pötkötteli kuulemma oikein rauhallisesti koko kolmeminuuttisen. Olin niin tyytyväinen siihen, että Misti ei tällä kertaa paineistunut ja oli hyvällä fiiliksellä paikkiksessa. Siitä olikin sitten mukava jatkaa yksilöliikkeisiin, kun pahin oli jo takana. :)

Seuraaminen 9: Hieno kontakti ja vire, mutta edisti jonkin verran. Yhdessä täyskäännöksessä erkani sivulta ja kontaktista hetkeksi, mutta toisessa täykkärissä käännyin vasemman kautta, koira sisäpuolella, niin että Misti ei voinut vilkaista esim. yleisöön.

Liikkeestä maahanmeno 9: Oikein hyvä, siitä seuruun edistämisestä taisi piste lähteä. Mä käännyin käskyä antaessani koiran puoleen ja siten varmistin maahanmenon.

Luoksetulo 9: Vauhdilla lähti tulemaan ja pysähtyi napakasti. Stop-käskyn jälkeen taisi pieni epävarmuus iskeä liikkurin käskyä odotellessa, kun Misti tuli stopin jälkeen hieman hitaammin ja jäi liian kauas eteen istumaan. Oma mokani, koska en ole treenannut noin pitkää taukoa stopin ja uuden luoksetulokäskyn välillä. Mutta stoppi oli makee! :)

Liikkeestä seisominen : Mallisuoritus! Tuomari sanoi, että nyt Misti edisti seuratessa vähemmän. :)

Nouto 9: Vauhdikkaasti lähti kapulalle, syöksyi siihen niin kuin arvelinkin (tässä kohtaa mua hieman nauratti :D), palautti mielestäni hiukan huonolla otteella ja jäi turhan kauas eteen istumaan. Tuomari sanoi, että Misti hieman saalistaa kapulaa. Juu, niin tekee! :D Oltaisiin mielestäni ansaittu noudosta korkeintaan 8.

Kauko-ohjaus 9: Tuplakäsky yhteen ainoaan istumiseen, muuten teki hienosti! :) Vaihdot eivät tosin olleet parasta Mistiä, se vaihtaa normaalisti hieman nopsemmin ja nätimmin.

Estehyppy 10: Kympin suoritus, oli hyvä! Vasta pari viikkoa tätä treenattu ja ylipäätään tehty vaan muutama toisto, niin silti Misti teki noin hyvin. :)

Kokonaisvaikutus 10: Koira kuulemma tekee innolla, tykkää tehdä hommia. Minä taas käskytän nätisti ja jotenkin vaivattomasti tmv. Kuulostaapas hyvältä, jos asia on noin. :)

Tulos AVO1, 187 p., KP ja sijoitus 1/7.


Huh huh, on se vaan aikamoinen koiruus! Misti teki niin hienosti töitä, upealla asenteella alusta loppuun eikä ottanut häiriötä mistään. Näytti, että sillä oli kivaa ja se on kyllä tärkeintä. :) Misti oli mielestäni eilen hyvin saman oloinen kuin Kinnusen kokeessa 1½ kuukautta sitten. Tekniseen suorittamiseen en ollut niin tyytyväinen, mutta sen osalta veinkin kokeeseen hiukan keskeneräisen koiran. Koiraa ei voi syyttää, kun mamma ei vaivaudu kunnolla opettamaan liikkeitä. ;) Talven aikana treenataan tekniikkaa kuntoon, koska haluan, että se suorittaa myös teknisesti lähes täydellisesti. Isoin ongelma on nouto: syöksyminen pitää saada pois, lisäksi haluan nopeampaa ja tiiviimpää palautusta. Seuraamisessa ainakin yritän puuttua edistämiseen, sillä siitä on jo kaksi tuomaria sanonut ja huomaanhan mä sen itsekin. Luoksariakin pitää vielä hioa. Siispä viilataan näitä ja lähdetään keväällä yrittämään niitä kahta ykköstulosta koularia varten, koska avoimesta on tosiaan tarkoitus se koulutustunnus saada. :D Voittajaan ei olla ihan vielä valmiita, mutta voivoi-liikkeitä työstetään talven aikana.

Eilisen kokeen onnistumiseen vaikutti varmaan sekin, että halli oli nyt tuttu myös tokon osalta. Oli siis hyvä idea viedä Misti sinne alokkaan kokeeseen kuukausi sitten, vaikkei me nyt sitä koularia haettukaan. Eli ei aivan turha koe sekään silloin ollut. :D 
Eilen ei myöskään tullut odottelua liikaa, kun saavuttiin koepaikalle tasan tuntia aikaisemmin. Oltiin yhdeltä paikalla, kun avoimen piti alkaa kahdelta. Iltapäiväkoe taas ja myöhäinen lähtö kotoa, ihanaa! Rutiinit olivat taas hyvin samankaltaiset kuin aiemmin: Käytiin ilmoittautumassa ja näyttämässä koiralle, että tänään tehdään tokoa. :D Sitten käytiin kävelemässä ja hinkattiin hallissa pari kertaa maahanmenoa ja perusasentoa, minkä jälkeen vein Mistin vielä autoon. Paikkamakuun jälkeen taas autoon ja hain Mistin takaisin halliin siinä vaiheessa, kun neljäs koirakko oli lopettelemassa suoritustaan. Nostatukseksi vetoleikkiä ja syötinpä ahneelle koiralleni vähän namiakin. Misti ei siis saanut juurikaan olla hallissa ja tylsistyä siellä vaan sen sijaan odottaa intopiukeena autossa, toimii! 

Mutta hurjaa, että meillä meni noin hyvin ensimmäinen avoimen koekin! Mä en odottanut ihmeempiä ja vähiten mitään huipputulosta, kun pelkäsin menneellä viikolla pilanneeni Mistin innon tekemällä liikaa kokeenomaisia suorituksia ja paukuttamalla liikkeitä putkeen. Mutta Mistihän tsemppasi taas, hieno neiti! Eilen avoimessa tuli ainakin kolme ykköstä ja saatiinpa Kuusamoon oikein kaksoisvoitto, kun toinen kuusamolaiskoirakko sijoittui avoimessa luokassa toiseksi. 

Kaveri kuvasi meidän kokeen hienolla järkkärillään, joten saatiin onneksi oikein hyvälaatuinen video kokeesta. Paikkamakuu videoitiin myös ja se on tässä ensiksi. Sitten yksilösuoritus. 

4 kommenttia:

 1. Teillähän hurja putki on päällä! Onnea vaan paljon taas! Yhteistyö selvästi toimii teillä nykyisin. :)

  VastaaPoista
 2. Teillä on kyllä Mistin kans kova Draivi päällä. Onnea onnea, hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Teillä on tosiaan hieno putki menossa ja kiva lukea kuinka yhteistyö pelaa noin hyvin! Paljon onnea taas! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kerran teille onnitteluista! :) Kiittelen aina hirveän myöhässä, kun en koskaan jaksa kirjautua bloggeriin :p Mutta joo, nyt oli hyvä putki päällä, saas nähdä jatkuuko se vielä huomenna. Kyllä se nimittäin jossain vaiheessa katkeaa, ei tällainen voitonjuhla loputtomiin kestä :D

  VastaaPoista