maanantai 30. tammikuuta 2012

Ei mitään uutta auringon alla


Sitä samaa arkea eletään edelleen, ei mitään uutta harrastusrintamalla tai missään muuallakaan. Senpä takia ei ole tarvetta eikä halua päivittää blogia kovin usein. Ollaan treenailtu viime aikoina vähemmän, yritetty ladata akkuja ennen "loppurutistusta" eli koetta. Tokodebyytti tosiaan vaan lähenee, 12 päivän päästä olisi sitten näytön paikka, totuuden hetki tai miksi sitä ikinä haluaakaan nimittää. En ole ehtinyt edes ajatella sitä kaiken kiireen ja tohinan keskellä, mutta täytyy myöntää että jännitys nostaa pikkuhiljaa päätään ja kauhuntunne, pelko epäonnistumisesta, valtaa mielen. Oikeastaan, ei odotukset olekaan niin korkealla enää, koe menee miten menee kunhan ei aivan katastrofi olisi kuitenkaan. Totta puhuakseni, mulla ei ole hajuakaan siitä miten Misti tulee käyttäytymään ja toimimaan koetilanteessa- ja paikalla. Se on nuori ja epävarma, terävä ja kokematon, minä taas ihan aloittelija ja liiankin luottavainen koirani suhteen. Mutta halu lähteä kokeilemaan on aivan valtava eikä meidän tokoura toivottavasti yhteen kokeeseen kaadu, vaikkei debyytti onnistuisikaan ykköstuloksen arvoisesti. Sitten vaan leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! :)

Nyt olen pitänyt taukoa erityisesti seuraamisesta, mutta se olikin ehkä virhe. Mististä on tullut vähän tyhmä tai sitten se vain esittää sellaista. Hän ei muka enää muista istua perusasentoon pysähdyttäessä, ja käännöksissä niiskauttaa kuuluvasti tai käy mun lapaseen kiinni. Muutaman kerran yritti olla fiksu ja ennakoida perusasennon liikkeestä maahanmenossa, mutta sehän ei sovi. Nyt ollaan taas muistia virkistetty :) Mutta äsh, harmittaa jos Misti seuraa kokeessakin tuolla tavalla, poikittaen ja edistäen. Intoa ainakin oli kivasti, sitähän lähdin hakemaankin. Nyt vaan seuruu uudelleen treenilistalle, jotta saadaan se samanlaiseen huippukuntoon jollainen se oli aiemminkin. Ja edelleen muistutellaan jääviä, vaikka hyvin Misti ne erottaa toisistaan. Luoksetulo on ihanan tiivis, nyt pienen taukoilun jälkeen hiukan vino, muuten ok. Paikkamakuuta edeltävä maahanmeno perusasennosta aika jees myöskin. Kaipa tässä ei voi paljon muuta enää tehdä, hiontaa vielä ja sitten toivotaan parasta ja pelätään tietysti pahinta samalla. Ai niin, palkkaamattomuutta ei olla tehty oikeastaan yhtään, hittolainen.

ALO-liikkeiden lisäksi ollaan tehty vähän jotain muutakin, kuten ruutua. Voi että Misti on taitava siinä! Hienosti se juoksee ruutuun eri kohdista ja pitkänkin matkan päästä sekä hakee oikealle paikalle ruudun sisään hyvin. Mitään apuja ruudussa ei ole vaan oikean paikan löydyttyä pallo lentää minulta. Näppärä likka :)
Jonkinlaisia EVLn ohjatun noudon alkeita ollaan tehty. Mistin sivuilla tai taka-alalla on pari keppiä tai palloa ja näytän käsimerkillä Mistin jomman kumman luo. Ja lopputulos on aika bueno. Tunnarin ajattelin aloittaa tässä joskus ihan alusta, Tie Tottelevaisuusvalioksi-kirjan ohjeiden mukaan. Viimein sain tuon opuksen käsiini, jeah! Noutoakin tehdään silloin tällöin. Se on Mistin mielestä superkiva ja vauhtia piisaa. Kapulalle mennessään Misti vain syöksyy sitä vasten, joten tälle pitää tehdä jotakin. Pito ja luovutus bueno, tiukasti pysyy kapula otteessa eikä Misti enää pudota sitä ilman lupaa. Juu ja luovutusasento tiivis ja hyvä, minun taitava pieni tokoeläin! Kaukoja tehdään myös, tällä hetkellä vahvin taitaa olla s-m-m-s. Siis kyllä, Misti taitaa parhaiten seisomisen, se on niin makee! i-s-s-i on ehkä haastavin tällä hetkellä, mutta muuten kaukot on todella hyvällä mallilla :)

Muuten vaan lenkkeillään ja kotipuuhastellaan edelleen, vaikka olenkin ollut melko laiskalla päällä viime aikoina. On kuitenkin koulu ja autokoulu, pressanvaalit seurattavana (äänestäkää rakkaat ihmiset Pekka Haavistoa nro 2, kiitos!) ja tällaista. Vähän olen tässä pelännyt puskeeko Misti juoksuja nyt, mutta toivottavasti merkit on väärät! Sitä paitsi edelliset oli vasta syyskuussa, eihän se nyt vielä voi juosta, eihän?! Ollaan käyty pari kertaa kaupungilla treenaamassa ja aika hyvin Misti keskittyy. Vielä täytyy käydä hakemassa häiriötreeniä ennen koetta, kokeenomaiset vaan jää liikkurien ja koirien puutteesta, mutta sitä se teettää kun asuu tällaisessa käpykylässä.

Näin meillä.
1 kommentti: