lauantai 3. joulukuuta 2011

Talvikuvia ja Tokomietteitä
Otin tänään muutaman, omasta mielestäni hyvin onnistuneen kuvan koirista järven jäällä. Tällä kertaa Helmi oli enemmän poseeraustuulella ja sain siitä varsin mukavia otoksia. Edelleen kännykkälaatua, pahoittelut ;)

Tokosta tosiaan sen verran, että päätin jo kisauran korkkauksen ajankohdan. Mennään Mistin kanssa 11.2. Kemijärvelle tokottelemaan ensimmäistä kertaa virallisesti. Suht aikainen ajankohtahan se on nuorelle koiralle (Misti silloin 13 kk) ja ohjastajalle, mutta omasta mielestäni ollaan jo valmiita kokeilemaan alokasluokkaa. Eikä pelkästään kokeilemaan, vaan olen funtsinut että ykköstulos on täysin mahdollista saada, mikäli kaikki vaan menee nappiin. Viime kuukausina ei ole juurikaan edistystä tapahtunut paljon minkään suhteen vaan junnataan paikoillamme, niin ajattelin että nyt on jo aika mennä kisoihin. Tuomarina toimii Allan Aula, joka on hyväksi kehuttu, ja paikkana toimii jonkinlainen liikuntasali/halli. Kuulemma oikein mukava mesta, tilaa ainakin näytti olevan :)

Nyt vaan toivotaan, että tielle ei osu mitään esteitä ja päästään kokeeseen. Mietin, että Mistillä saattaisi huonolla tuurilla olla silloin juoksut (edelliset oli syyskuussa) mutta ehkei vielä kuitenkaan. Täytyy toivoa parasta, ja että myös sovitaan kokeeseen. Pitää siis olla ajoissa liikenteessä. Pelkkä yhtäkkinen päähänpistos tämä Kempan koe ei ollut, vaan siihen osallistuminen on ollut mietinnässä jo pidemmän aikaa. En vain ollut varma uskalletaanko lähteä vielä silloin, mutta se on menoa nyt! Tästä on jo huudeltu joka paikassa, joten perua en enää voi :D
11.2 on muuten oma synttäripäiväni, 18 vuotta tulee mittariin. Jos koe onnistuu toivotulla tavalla niin saattaisipa olla paras synttärilahja ikinä. Vaikkei ykköstä saataisikaan niin ei haittaa, se on kuitenkin ensimmäinen koe meille molemmille. Kokemusta tulee joka tapauksessa ja seuraavaan kokeeseen meneminen onkin jo huomattavasti helpompaa ja stressittömämpää.

Kaikki on tosiaan aika hyvin paketissa, mutta nyt vaan tehotreeniä seuraamiseen kaikkineen: kontaktiin, käännöksiin, pysähdyksiin, hihnaseuruuseen... Siinä on vielä jonkin verran työnsarkaa, jotta seuraaminen olisi sitä mitä sen toivonkin olevan. Luoksetulo on toinen treenattava liike, että saan häivytettyä käsiavun pois. Mistille tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa istua tiiviisti eteen ilman kättä, mutta nyt ollaan jo voiton puolella! Huomattava parannus on tapahtunut ja tytsi istuu aika kivasti eteen eikä pomppaa enää suoraan sivulle. Muuten sivulletulo onkin yhtä hyppimistä ja sehän ei ole kokeessa hyväksyttävää, hups.
Palkkaamattomuus on edelleen hieman heikoilla kantimilla. Teen kyllä liikkeet ilman näkyvillä olevaa palkkaa, mutta aika paljon sitä edelleen palkkailen. Eiköhän sekin tästä, täytyy vaan rohkeasti harventaa palkkausväliä.

5 kommenttia:

 1. Rohkeasti vaan kokeilemaan! :) Niin mekin mentiin Marneuksen kanssa ensimmäiseen kisaamme, katsomaan että missä vaiheessa on liikesuoritukset kisanomaisina. Ja hankala sitä onkaan etukäteen arvioida, varsinkin jos on ensimmäinen kisakoira kyseessä :)

  Tsemppiä treenailuihin!

  VastaaPoista
 2. Oi olisi kyllä kiva tulla katsomaan kyseistä koetta, josko sitä itsekkin vaikka kesän puolella sitten uskaltautuisi.. :)

  VastaaPoista
 3. Heidi, kiitos kannustuksista! Ihan amatööreinä ollaan liikenteessä, mutta pakkohan se on josain välissä uskaltaa ottaa selvää meidän tämänhetkisistä taidoista :D Toivotaan vaan että koe menee hyvin, tuloksesta riippumatta. Iloinen ja keskittynyt asenne on tärkeintä. Tsempit myös teille voivoi-luokan valloitukseen!

  Henna, tervetuloa vaan katsomaan, Rollosta olikin joku porukka tulossa kisoihin :) Meidän suoritusta katsomaan en yleisöä kaipaa, mutta enhän voi estääkään :D Ja onhan se hyödyllistä käydä katsomassa koetta ja sen kulkua ennen kuin itse osallistuu, harmi kun meillä ei ole tähän mahdollisuutta.

  VastaaPoista
 4. Joko siihen kokeeseen voi siis osallistua? Kannattaa varmaan äkkiä maksaa se osallistumismaksu, ni on varmasti paikka kisaan :)

  VastaaPoista
 5. Kati, ei voi vielä, vasta 4.tammikuuta alkaen. Sit oon ajoissa liikkeellä, toivottavasti saadaan paikka.

  VastaaPoista