perjantai 15. heinäkuuta 2011

Nuori ja kaunis Misti


3 kuukautta


6 kuukautta
Muutama seisotuskuva Mististä, eipä tuo kolmessa kuukaudessa ole hirveästi muuttunut :D Tietenkin se on kasvanut, korkeutta tällä hetkellä 42 cm ja painoa sellaiset 13 kg. Meillä olisi 20.8. tiedossa Kokkolan ryhmänäyttely, pentuluokka. Vähän kyllä hirvittää miten Misti pärjää ja käyttäytyy, mutta samapa tuolle. Se on  vielä (toivon mukaan) kasvava ja kehittyvä pentu, näyttely on lähinnä kokemus. Pääasia siellä on pentuetapaaminen johon toivon mukaan tulee paikalle Mistin sisaruksia. Pääsevät kunnolla leikkimään ja minä tapaamaan pentujen omistajia. Palan halusta nähdä Mistin sisarukset omistajineen sekä muita bortsuja!


Mistin kanssa ollaan nyt hieman treenailtu seuruuta ja aika mallikasta menoa! Misti on suoraan oppinut katsomaan minua eikä namia tarvitse pitää näkyvillä, mulla on kädet sivuilla tai selän takana mutta tytsi ottaa silti hienosti kontaktia. Muita juttuja tehdään edelleen, mutta ei me kyllä pahemmin mitään treenata. Aksaa kotipihassa silloin tällöin ja sitä tokoa. Eilen käytiin koirapuistossa pentutreffeillä ja mukana menossa oli Mette-auspai sekä Hani-rottweiler. Puistossa oli myös Viivi-beagle. Misti hieman arasteli Hania, mutta sai Viivistä oivan kaverin. Kai sillä hieman pelottaa isommat koirat. Olen huomannut, että Misti ei ole rohkeimmasta päästä muiden koirien kanssa, vaatii kyllä vielä totuttelua. Misti on kyllä mukana leikeissä, mutta usein se toimii myös sivustaseuraajan roolissa. Yritin ottaa puistossa pikkutreeniä, lähinnä vain kontaktia ja luoksetuloa kun Misti ei keskity hälinässä ja muiden koirien läsnäollessa. Eihän siitä oikein mitään tullut, vaikka otin liikkeitä jo ennen koirien tuloa. Onhan se turhauttavaa, kun koiraan ei saa mitään kontaktia vaikka kotona se osaa niin hienosti, mutta me vaan tarvitaan häiriötreenejä. Kiitos siis Koillismaan Koirakerho, kun täällä ei pidetä ohjattuja treenejä tai pentupiiriä :P Meille sellaiset tulisi todella tarpeeseen! 

Joku saattaa ihmetellä miksei Helmistä puhuta blogissa paljon mitään, vaikka blogin nimi selvästi on "Helmi & Misti". Helmi toimittaa pelkästään koti- ja lenkkikoiran virkaa, sen kanssa ei mitään muuta (enää) tehdä. Helmistä ei siis hirveästi ole kerrottavaa, mutta se on minulle rakas koira ja halusin tuoda sen esiin blogia nimetessä. Ennen Mistin tuloa tokoilin ja liitelin sen kanssa joskus, mutta se on jäänyt. Helmi on niin vaikeasti motivoitavissa ja siltä ei löydy minkäänlaista työmoottoria, joten treenaaminen sen kanssa vaatii ja vaati meikäläiseltä todella paljon. Parempi, että Helmi valmistautuu eläkepäivien viettoon, vanhahan se alkaa olla. 8-vuotias on karjalankarhukoiraksi jo suhteellisen iäkäs, mutta en halua ajatella sitä sen enempää. Helmi on edelleen hyväkuntoinen ja pirtsakka, ja uskon että se elää vielä kauan hyvää, leppoista koiranelämää. Helmi onkin seniori-ikää lähestyessään siirtynyt kevytruokaan, se tulee tästä lähin todennäköisesti syömään Jahti&Vahti Kevyttä ja loppuelämän kuuri on jo aloitettu. En tosin tiedä sopiiko se ulkokoiralle kylminä talvina, mutta luotan merkin laatuun ja siihen että sekin on otettu huomioon. Meillä siis molemmat koirat syövät nyt ja aina J&V:tä - tai niin ainakin uskon. Helmi on taas sitä paitsi päässyt lihomaan, joten ei muuta kuin säännöllistä lenkkeilyä ja mielellään pyörän vierellä juosten sekä kevyttä ruokaa niin eiköhän se siitä laihdu. Ikävää, jos vanha koira on lihava, se ei voi olla kovin hyväksi. 


Meillä on aika paljon myös datattu näin kesällä, sekä omistaja että koira ;) 


1 kommentti: