sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Aksaa aina vaan

Viime päivät ollaan agiliidelty oikein urakalla, sanoisinko. Tänään meillä oli ohjatut treenit ja Misti oli suorastaan liekeissä! Nyt oli ihan eri ääni kellossa kuin viime tiistaina, pieni oli niin intoa täynnä ja jaksoi koko tunnin tehdä hienosti töitä. Tänään harjoiteltiin uusina asioina persjättöä ja rengasta, molemmat sujui hyvin. Itse meinasin alussa vahingossa valssata, mutta kyllä se persjättökin sieltä sitten löytyi. Misti teki hyvin, mutta välillä meinasi jättää yhden aidan hyppäämättä. Misti löysi nyt hyvin namikipoillekin, eikä se enää niin tuijottanut minua. Namikippoja ei kyllä enää juuri tarvitse esteiden välissä ja niitä häivytellään jo poiskin. Vauhtia oli mukavasti, mutta kohta en varmaan pysy enää ollenkaan Mistin perässä. Hyvin neiti pääsee esteet ylitse, korkeus on jotain mediluokkaa, ja pari kertaa se taisi tiputtaa riman alas.

Rengas ei tuottanut ongelmia, niin intopiukeena meni siitäkin. Matalallahan se vielä oli, mutta niinhän sen pitääkin näin alkuun. Pujottelua tehtiin myös ja mukavasti sujui, vauhtia on ihan hyvin, mutta vielä vaan lisää varmuutta. Keppejä oli yhteensä neljä. Verkot oli apuna ja niillä jatketaankin varmasti vielä aika pitkään. Jossakin välissä sitten kokeillaan ohjureita.
Omatoimiharjoitteluun kokosin meille pari hyppyestettä, joista toisella tehtiin takaakiertoa. Tosi hyvin meni! Molemmat puolet sujuu ja tuollahan Misti oikein nuoli siivekkeitä.

Mutta tiistain treeneissä Misti oli melko vaisulla päällä ja teki hitaanlaisesti. Meillä oli siellä kakkoskouluttaja paikalla ja hän kuvaili Mistiä hirveän rauhalliseksi, varovaiseksi ja epävarmaksi tyyliin "anteeksi kun olen olemassa". Allekirjoitan kyllä kaiken, sellainenhan Misti monesti on. Sille pitäisi saada varmuutta ja vauhtia sekä löytää treeneihin jokin superhyvä palkka. Tänään oli mukana nakkia ja jopas neidille kelpasi. Mutta oli Misti muutenkin tänään paljon vapautuneempi ja innokkaampi, joten hyvä fiilis jäi tämänpäiväisistä treeneistä. Paikalla oli vain kolme koirakkoa ja maneesi oli paljon hiljaisempi aikaisempaan haukkukonserttoon verrattuna. Mistihän on siis hiljaa ja keskittyy tekemiseen, mutta muutama muu siellä on äänessä koko ajan. Toivottavasti intoa ja iloista asennetta löytyy treeneissä jatkossakin, kotona sillä on ainakin huippuhauskaa. :) Ehkä itsekin vähän ohjatuissa jännitän, kun ollaan valvovien silmien alla, ja se voi vaikuttaa koiraankin. 
Misti on nähnyt joka kerralla treenien ohessa myös hevosia piha-aitauksessa käyskentelemässä. Aluksi se oli ihan kummissaan ja haukkui raivokkaasti, muttei nykyään enää juurikaan välitä niistä. Misti ei olekaan tavannut hevosia koskaan aiemmin, joten yllättävän äkkiä se on tottunut niihin. :)

Ollaan nyt muuuten parina päivänä kotosalla treenailtu mm. takaakiertoa aika korkeillakin rimoilla jo. Hyvin Misti hoksaa homman jujun. :) Eli väsäsin meidän kotipihalle pienen, kuuden esteen radan nyt viikonloppuna. Siinä oli: hyppy-puomi (pelkkä alastulo korotetulla laudalla)-hyppy (jolla takaakierto)-putki-hyppy. Tuota tehtiin sitten toisinkin päin. Mini-bc oli ilmiliekeissä ja niin nopsaan juoksi radan. Muuten hyvää suorittamista, mutta puomilla tarvitaan vielä malttia, jotta kosketusalustalle mennään rauhassa. Lupaava tyttönen, nyt ollaan agista ihan totaalisen innostuneita! :)

2 kommenttia:

 1. mulle kävi valon kanssa sillee, että kun panostettiin tosi paljon rauhottumiseen tää alko heijastua myös treenaamiseen, eli valo ei oikein tienny millon "saa" innostua ja millon ei. Se rupes tekee liikkeet hitaasti ja arpoen.

  Tähän autto kun tehtiin treenaamiseen selvä rutiini.
  Ootko kokeillu mistillä haukuttamista?

  Mä haukutan valoa ennen treeniä ja se nostattaa itteään tosi hyvin.
  Treeni loppuu sitten rauhoittumiseen.

  Arjessa ei turhia hötkyillä, mutta treeneissä uskalletaan inoostua (:

  VastaaPoista
 2. Joskus haukutan Mistiä vireennostattamiseksi, toisinaan se toimii, toisinaan ei. Meidän ei ole tarvinnut itse asiassa rauhoittumista harjoitella, innostumista pikemminkin :D Nyt yritän saada Mististä sen räväkän ja röyhkeän puolen esiin, joten me ei turhia himmailla! :)

  VastaaPoista